Pat Miletich är bokad för sin comeback. Veteranens första match sedan 2008.

Pat Miletich tillbaka – 55 år gammal

1995 gick Pat ”The Croatian Sensation” Miletich sin första officiella MMA-match. Tre år senare kom första framträdandet i UFC. Sista gången han syntes till i buren var 2008. Nu, 15 år senare, är 55-åringen bokad för sin comeback.

Miletich kommer möta sin tidigare träningskamrat Mike Jackson. Jackson är främst känd för att ha mött WWE-stjärnan CM Punk i dennes sista MMA-match. Ett möte förstnämnde gick segrande ur till en början, men som sedan blev ändrat till en no-contest efter att han testat positivt för marijuana.

Uppbrottet mellan Miletich och Jackson kom efter att förstnämnde deltog i stormningen av Kapitolium 2021. Händelsen kom som en reaktion till att Joe Biden vunnit det Amerikanska presidentvalet. Därmed kom flera anhängare till Donald Trump att våldsamt inta byggnaden som protest. Mike Jackson anklagade den deltagande Miletich för att vara en terrorist. Därefter bröt de två banden och nu möts dom i vad som marknadsförts som en ideologisk hatmatch.

Matchen är fullt sanktionerad

Många reagerade efter att matchen blivit godkänd att genomföras med fullständiga proffsregler. Mötet äger rum i Iowa och anordnas av Caged Aggression.

Miletich är en medlem i UFCs Hall of Fame och anses vara en viktig pionjär inom sporten.

Matchen äger rum den 14:e oktober.

The post 55-åriga Pat Miletich gör comeback för hatmatch mot forne träningskamraten appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela