Den tidigare UFC-fightern Akira Corassani har uttalat sig om hur unga fighters karriärer påverkas av sociala medier.

Akira Corassani – ”Låt en vän sköta dina sociala medier”

Nyligen gick Corassani ut och kritiserade den unga generationens MMA-utövare. Enligt huvudtränaren på Redline i Malmö har det blivit allt vanligare att fighters drar sig ur sina matcher med kort notis. Nu har Corassani delat med sig av en teori kring vad han anser är den bakomliggande orsaken till problembet.

Corassani berättade att han har medkänsla med unga fighters som ställs inför många utmaningar. Enligt Corassani är sociala medier den huvudsakliga anledningen bakom fighters attityd idag. Enligt tränaren får utövare konstant feedback och kritik direkt efter deras matcher. Att kombattanter som nyss blivit avslutade sätter sig vid deras sociala medier för att se vad människor tyckte om deras insatser. Corassani ser det som en stor börda för unga fighters idag. Corassani hävdade även att reportrar som söker skandaler är en del av problemet.

”Låt en vän sköta dina sociala medier”

Corassani berättade även att fighters bryr sig om vad andra tycker. Oavsett vad de själva hävdar. Corassanis tips till unga fighters är att låta en vän sköta deras sociala medier.

Corassani gick sex matcher under sin tid i UFC. Efter tre raka vinster avslutades tiden i UFC med tre raka förluster. Tränaren lade handskarna på kanvasen 2015. Han lämnade sporten med ett totalt matchfacit som lyder 12-6-0.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Akira Corassani (@akiracorassani)

The post Akira Corassani om hur sociala medier påverkar unga fighters appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela