Nyheter


Alexander Lööf inför debuten: ”Kommer vara fett jävla elak!”

Publicerat 24 september, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Tomasz PiwinskiJack Hermansson, Pannie Kianzad och Tobias Harila är några av de svenska fighters som har funnit framgång och nått en helt ny nivå i karriären efter att ha tävlat i Cage Warriors – Storbritanniens största MMA-organisation. Nu på fredag debuterar Västeråsfightern Alexander Lööf (5-0) mot hemmafavoriten Luke Riley (7-0) i ett möte mellan två obesegrade fighters på Cage Warriors 160. 

Sist Lööf tävlade säkrade han en av karriärens mest meriterade segrar med en poängvinst över den härdade veteranen Fernando Flores

Debuten i Cage Warriors skulle ha skett kort därefter men fick skjutas fram på grund av sjukdom. Trots dröjsmålet så känner Lööf sig mer redo än någonsin för denna fantastiska möjlighet och han räds inte i det minsta för att kliva in som bortafightern i England mot en britt. 

– Jag känner mig skitbra, senaste träningen kände jag mig riktigt vass och bra tajming och speed, allt sitter just nu. Bortaplan är nog roligare än vanligt, hemmaplan är kul och man har stöd och bekvämlighet som hjälper. Samtidigt: bortaplan blir lite elakare, ingen gillar dig, så du blir elakare. Jag kommer vara fett jävla elak. Skulle jag torska så hatar alla mig lika mycket ändå, jag har bara allt att vinna. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Paddy the Baddy är hans träningspolare”

Hittills har Lööf mött många tuffa fighters. Utöver Flores i sitt senaste framträdande har Lööf gått tre tuffa ronder med thaiboxningsmästaren Samuel Bark i huvudmatchen på FCR 12.

Nu väntar obesegrade Riley – lagkamrat till UFC-stjärnan Paddy ”The Baddy” Pimblett och en av Englands mest lovande talanger. 

– Vi har båda två press på oss, men han har press som hemmafajter. Samtidigt kanske han blir starkare av det, det vet vet man aldrig. Men det blir kul. Paddy the Baddy är hans träningspolare så han kommer nog ha bra publikstöd. Paddy kanske även är i hans hörna, det vore kul, tror han har coachat honom innan.

– Min bild av Riley som fajter är att han är extremt duktig stående, har grym boxning och bra kondis, håller högt tempo hela matchen. Det är kul att han är så bra. Det triggar mig också, för mig vi är lika på många sätt, samma ålder, liknande record, obesegrade.

Ett möte mellan två obesegrade, europeiska topptalanger kommer onekligen få mycket uppmärksamhet på Cage Warriors 160 och med all rätt. 

Vem som än tar sig segrande ur detta mötet lär vara steget närmre en potentiell UFC-debut. Om förväntningarna inte redan var höga nog så kan de potentiella följderna höja de till skyarna. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Alexander Lööf på Cage Warriors 160? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Alexander Lööf inför debuten: ”Kommer vara fett jävla elak!” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela