Nyheter


Alexander Lööf längtar efter ”galet slagsmål” i Cage Warriors!

Publicerat 16 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan ”Salt and Pepper” Romare Den 29 september kommer den obesegrade svenske supertalangen Alexander Lööf (5-0) att göra efterlängtad debut i brittiska Cage Warriors mot den obesegrade britten Luke Riley (7-0).

Debuten har varit väntad med tanke på att Lööf redan erhåller vinster över svenska toppnamn som Samuel Bark och senast Fernando Flores, han har dessutom en imponerande vinst i finska CAGE MMA.

Medan många förväntade sig stora organisationer så ville Lööf inte ta något för givet, men han ser onekligen fram emot att debutera i en stororganisation som han själv har varit ett fan av. 

– Det känns som ett kvitto på att det går åt rätt håll för mig i min karriär, så det känns väldigt bra, berättar Lööf i intervju med Maximum Sports. Sedan att det just är Cage Warriors är coolt för att jag följt organisationen länge och tänkt för mig själv att där kommer jag vara en dag.

Lööf ställs nu mot Riley i ett episkt möte mellan två obesegrade europeiska talanger. Matchen skulle egentligen ha skett tidigare, men Lööf tvingades be om återbud på grund av sjukdom. 

Sedan dess har Riley fortsatt rada upp segrar och kunde senast besegra Matheus Malta via enhälligt domslut. 

Lööf hade givetvis koll på sin kommande motståndares förra match och blev imponerad – men ser stora skillnader i hur deras match kommer utspelas. 

– Lukes förra match var mycket bra av honom. Man såg inte mycket svagheter i den prestationen, men han mötte inte mig.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”FCR-titeln kommer jag aldrig tacka nej till”

Som Lööf själv påpekar så har Riley hittills inte uppvisat många svagheter. Lööf är dock känd för sin hårda, raka höger – något som myntades som ”Högern från helvetet” när han representerade det svenska MMA-landslaget. 

Utifrån vad han hittills skådat från motståndaren anser Lööf att han har alla verktygen som behövs för seger. 

– Jag tror min största styrka mot honom kommer vara att bara vara mig själv – en tuff grabb med lite skumma vinklar som kommer pricka hårt.

Vare sig det matchen går till poängdomarna eller avslutas brutalt så backar Lööf aldrig för att utbyta slag i ett intensivt krig i buren. 

Givetvis är det något han välkomnar. 

– Jag visualiserar att fighten blir ett galet slagsmål där båda prickar varandra bra, men att jag prickar honom hårdare – god natt. 

Tidigare har Lööf varit intresserad av att tävla om fjäderviktstiteln i Fight Club Rush, där han gått majoriteten av sina proffsmatcher, och med ett matchfacit på 4-0 i organisationen är det svårt att neka honom. 

I dagsläget har Lööf sitt kontrakt med Cage Warriors att ta vara på, men han hoppas på att återvända till hemmabasen i Västerås för att tävla om guldet i organisationen han fostrades i. 

– FCR-titeln kommer jag aldrig tacka nej till, men beror lite på hur det blir med Cage Warriors. Annars så är väl dröm scenario att jag får gå om FCR titeln så fort jag är klar med det kontrakt som är skrivet med Cage Warriors.

Om Lööf fortsätter rada upp segrar på det sättet han hittills gjort så råder det inget tvivel om att han tävlar om minst en titel inom en nära framtid. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Alexander Lööf i Cage Warriors?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! Hur tror du att Alexander Lööf vs Luke Riley i Cage Warriors slutar? Kommentera på Facebook! 

ANNONS

Inlägget Alexander Lööf längtar efter ”galet slagsmål” i Cage Warriors! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela