Nyheter


Alexandra Andersröd inför Oktagondebuten: ”Blodigt, det gillar jag”

Publicerat 4 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Andres ViraccaOktagon har under senare åt vuxit fram som en av de ledande kampsportsorganisationerna i Europa. Medan majoriteten av matcherna går i MMA så har även matcher i thaiboxning, boxning och kickboxning anordnats. Snart gör svenska Alexandra Andersröd sin debut i organisationen mot slovakiskan Lucia Szabova på Oktagon 47  – vad som blir den första gången fightern från Göteborg tävlar med MMA-handskar. 

Andersröd och Szabova kommer att mötas i en thaiboxningsmatch i en bur med MMA-handskar – likt hur thaiboxningsmatcherna sker i ONE Championship. 

Thaiboxning med MMA-handskar har hittills bäddat för blodigare matcher och fler avslut – något svenskan välkomnar. 

– Det känns jättekul att göra så mycket skada, goes both ways berättar Andersröd i en intervju med Maximum Sports systersida Frontkick.online. Det blir blodigt, det gillar jag, jag går igång på det, det är kul bara. Jag får se hur kul jag tycker det är där inne. Ibland: åh shit, det kommer göra ont, men kan nog bli taggad av det också, n är det fajt på riktigt. I amatör är det tjocka benskydd, man taggar inte till i varje match för det känns liksom inte. förlorar man så vill man ju känna att man är skadad att hon förtjänade vinna över mig.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”När jag var liten så ville jag bli rockstjärna”

Oktagon har utmärkt sig med stora löner, enorma galor och en aggressiv marknadsföring. 

Det ser ut som att organisationen är här för att stanna och Andersröd hoppas på att återvända till Oktagon inom en nära framtid. Även om Andersröd inte var särskilt insatt i Oktagon tidigare så har hennes ögon öppnats och henens drömmar kan mycket väl förverkligas på deras plattform. 

– Eftersom jag är thaiboxare så tänker jag inte på Oktagon så mycket, sedan när jag förstod hur stort det var och hur bra det var, då känns jag taggad på det. Det är inte så kul att gå match i en gympasal. Det är inte det man drömmar om när man börjar fajtas, man vill vara i rampljuset. När jag var liten så ville jag bli rockstjärna. 

Utifrån Oktagons inramningar, spex och enorma tillställningar så kan Andersröd mycket väl få leva livet som rockstjärna – i buren. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Alexandra Andersröd på Oktagon 47? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Alexandra Andersröd inför Oktagondebuten: ”Blodigt, det gillar jag” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela