Nyheter


Allstars-fightern utstrypt i comebacken!

Publicerat 2 september, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezDen stigande Allstarstalangen Abdurakhman Nasrutdinov (1-1) återvände ikväll på CAGE 59 mot finske Hama Dara (3-6).

Det var Nasrutdinovs första match på drygt två år och trots att han innan dess tävlade i flugvikt gick denna matchen i bantamvikt. 

Den finska fightern Dara såg vi för en vecka sedan på Allstars Fight Night där han vann mot David Olsak via submission (rear naked choke).

Matchen började med ett högt tempo och Dara gick snabbt för nedtagning men Nasrutdinov svarade med fin brottning.

Andra ronden började med stående där vi såg några slagväxlingar, där de sedan körde en del clinch mot burens galler för att sedan ta plats på mattan igen.

Dara la i en extra växel men Nasrutdinov såg stabil ut och kunde läsa av sin motståndare bra. Men Dara tog sig in i ett grepp runt Nasrutdinov hals som gjorde att Nasrutdinov behövde tapa ut.

Dara vann matchen via submission (rear naked choke) i andra ronden.

Nasrutdinov gick sin andra match men visade upp sitt självförtroende med ett lugn i buren. Han visade också upp snabba reaktioner och svarade bra på Daras taktik på mattan.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Spås en lysande framtid

Nasrutdinov har fångar mycket av MMA-Sverige på grund av sin akrobatiska, okonventionella fightingstil. 

Han har besegrat fighters som Sebastian Gonzalez och Henric Pedersen

Matchen på CAGE 59 var Nasrutdinovs första sedan sin proffsdebut på Fight Club Rush (FCR) 8 då han knockade britten Ashley Kilvington och vann via knockout i den andra ronden i en fullkomligt enastående prestation. 

Därefter blev Nasrutdinov avstängd i två år av det svenska MMA-förbundet (SMMAF) efter att ha hamnat i ett bråk på Wolf Fight Promotion 3. Nu är han dock tillbaka och redo att göra ett avtryck på den nordiska MMA-scenen. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vad tyckte du om hur Abdurakhman Nasrutdinov presterade på CAGE 59?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Allstars-fightern utstrypt i comebacken! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela