Nyheter


Allstarstalangen Rafael Kveldstad avslöjar: så slutar Khamzat vs Usman

Publicerat 17 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: instagram För strax över en vecka sedan kunde Allstarstalangen Rafael Kveldstad vinna A-klasstiteln i Cage Warriors Academy South East efter att ha avslutat Mehdi Korai via submission i den tredje ronden. 

Kveldstad har imponerat hittills med bland annat ett silver i sitt allra första VM tidigare i år. I ett framträdande på Käftsmällspodden berättade Kveldstad att det känns annorlunda med ett bälte. 

– Jag har medaljer från SM och VM men det här var något annat faktiskt, berättade Kveldstad. Det är första bältet, det känns bra.

Under majoriteten av sin karriär har Kveldstad tränat tätt ihop med superstjärnan Khamzat Chimaev.

Sedan dess har Khamzat flyttat till Dubai men träningarna och sparringarna är något som kommer att följa Kveldstad livet ut. 

– Jag har sparrats med Khamzat jättemycket och det är alltid hårt, med honom så finns det inte lätt, det är alltid hårt. Jag fick vara spiken ganska mycket och han är hammaren. Men efter ett tag, när man kört med honom ett tag i flera ronder och sedan kör man med andra, så är man själv hammaren och de är spiken. Det är så jag utvecklats mest, av att sparras med honom.

Det har inte varit enkelt att sparras med Khamzat, men Kveldstad vet att det har gjort honom till en bättre fighter. 

– Han är, om inte världens bästa så är han bland världens bästa. Så om jag klarar mig, om jag kan göra det här mot honom så kommer ingen kunna göra det här mot mig.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Rafael Kveldstad tippar Khamzat vs Usman: ”Två olika stilar” 

Härnäst kommer Khamzat ta sig an den forne welterviktsmästaren Kamaru Usman på UFC 294. Ursprungligen skulle Khamzat ha mött rivalen Paulo Costa, men en skada satte stopp för matchen. 

Nu får Khamzat vad många skulle se som en svårare stilistisk matchning. Kveldstad förutspår dock en tydlig seger för Khamzat. 

– Jag känner att de har två olika stilar inom brottning. Khamzat är den som rör på sig hela tiden, han är tung, han bara slår och slår och slår. Medan Usman är den här killen som tar ner, du vet och håller, tar positioner sakta, slår lite. Khamzat rör på sig mycket, han tröttar ut dig när du kör. Han lägger sin vikt på rätt sätt och slår hela tiden, får dig att tänka på annat. Medan Usman är mer chill på marken.

– Jag tror han avslutar Usman i rond två eller tre…tvåan tror jag, ground and pound.

Det sägs att man blir som de man umgås med och med tanke på sitt umgänge finns det goda anledningar att följa Kveldstads karriär framöver. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Rafael Kveldstad har rätt om Khamzat vs Usman? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Allstarstalangen avslöjar: så slutar Khamzat vs Usman dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela