På lördag är det återigen dags för en MMA-gala i Kalmar, när Wolf Fight Promotion kommer på besök. Kortet toppas av en fajt mellan hemmafavoriten Daniel Bergström och Danmarks Rasmus Elehrs.

Daniel Bergström inför Wolf Fight Promotion 9 i Kalmar – ”Jag hoppas på ett krig”

I december 2022 fick Kalmar sin första MMA-gala någonsin. Ett år senare är det dags igen. Återigen är det den Halmstadsbaserade organisationen Wolf Fight Promotion som står värd för evenemanget. Även den här gången är det Bergström som går huvudmatch i samband med galan.

I en kommentar till Kimura delar Bergström med sig av sina tankar inför matchen.

Jag kommer gå ut och jaga avslut i min match. Jag är beredd att skina i alla distanser och har arbetat hårt inför den här matchen. Oavsett om matchen är på fötterna eller på marken kommer jag försöka bjuda på en publikfriande insats. Jag hoppas på ett krig som publiken kan få njuta utav så jag kan få visa vad jag kan i buren.

I samband med organisationens senaste besök till Kalmar ställdes Bergström mot Daniel Karlsson. Drabbningen slutade via TKO i andra ronden till Karlssons fördel, men var inte utan kontrovers. Bergströms gym, APEX Kalmar, skickade in en överklagan där man hävdade att Karlsson klappat ut till följd av en submission redan i fajtens första rond. Man fick dock avslag på sin överklagan. Bergström står med ett totalt proffsfacit som lyder 0-3-0. Han möter nu det danska kraftpaketet Elehrs. Dansken har varit aktiv sedan sin proffsdebut i maj, tidigare i år. Han har hunnit med fyra matcher under 2023, men har ännu inte lyckats plocka hem en vinst.

Hajpade Sevan Madenjian tillbaka efter avslutet

I samband med galans andra proffsmatch kommer vi få se en hajpad talang i form av Sevan Madenjian, som representerar Allstars i Stockholm. Madenjian genomförde sin professionella debut i samband med Wolf Fight Promotion 7, som ägde rum i Jönköping tidigare i år. Fajtern från Allstars ställdes mot den ovannämnda Elehrs och tog hem segern via en rear-naked choke i matchens första rond. Läsaren kan ta del av avslutet i klippet nedan.

Den ursprungliga tanken var att Madenjian skulle möta en annan hajpad fajter i form av Nordirlands  Troy ”Big Hot Tub” Gibson. Den sistnämnda tvingades dock dra sig ur matchningen. Istället ställs Allstars-fajtern mot Serbiens Mihaljo Rajic. Den besökande fajtern står med ett mindre smickrande matchfacit som lyder 2-16. Rajic har dock gått 1-0 inom bare knuckle boxing.

Två bälten står på spel i Kalmar

På kortet äger även två titelmatcher inom A-klass rum. Den regerande mellanviktsmästaren Tor Sohlström, som representerar APEX Kalmar, ställs mot Gustaf Sandelin från Colosseum i Skövde Sohlström tog hem bältet genom att besegra Josef Al-Zubeidy under organisationens senaste besök till staden. Läs Kimuras intervju med Sohlström här.

Vi kommer även få se lättviktsmästaren William Swärd från Växjö Titans.  Han möter nu Benjamin Hajijan från Redline i Malmö.

Biljetter och sändningsinformation

Wolf Fight Promotion 9 äger rum på lördag den 2 december. Dörrarna öppnar 16:00 och den första matchen förväntas dra igång 17:00. Galan kommer runda av och avslutas kring 22:00.

MMA upplevs bäst live.  Efter en lyckad första gala har organisationen nu valt att boka in sig i en större lokal. Galan äger rum på SBB Arena. Biljetter till evenemanget finns till försäljning här. Eventet sänds som PPV via organisationens hemsida wolfmma.tv. Priset för en PPV är satt till 129 SEK. Sebastian Vendel-Martinez och Ali Allan Faraj kommer agera kommentatorer under galan.

Kalmar Fight Night: Fullständigt matchkort

Huvudkort

Daniel Bergström s Rasmus Elehrs (Proffs)
Sevan Madenjian vs Mihaljo Rajic (Proffs)
Tor Sohlström vs Gustaf Sandelin (A-klass)
William Swärd vs Benjamin Hajijan (A-klass)

Underkort

Deldar Qaso vs Linus Jönsson (A-klass)
Sina Qurbani vs Tobias Bohlin (A-klass)
Mohammad Rahmani vs Osman Vacoev (A-klass)
Enes Ahmemulic vs Andreas Sundman Forsberg (A-klass)
George Youssef vs Adam Bouatayab (A-klass)

Tidigt underkort

Simon Junkergård vs Emin Omic (A-klass)
Martin Karlsson vs Hassan Nahili (A-klass)
Sedo Nocic vs Elias Ksia (A-klass)
Anzor Shamilev vs Max Håkansson (A-klass)
Valentino Nordh Öhman vs Mohamad Nema Joda (A-klass)

The post Allt inför Wolf Fight Promotion 9 – Matchkort, tider och streaming appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela