Nyheter


Amir Albazi: Jag vill slåss om titeln i Abu Dhabi”!

Publicerat 1 juni, 2023

By Sofia GembelNu på lördag ser vi den stigande svensk-irakiska flugviktaren Amir Albazi gå sin största match hittils i sin MMA-karriär. Han kommer kliva in i buren och ställas mot fightern Kai Kara-France i galans huvudmatch på UFC Vegas 46. 

Albazi är självsäker och säger att han garanterat kommer sluta som segrare, och att vinsten kommer leda till att han snart slåss om titeln. 
”Efter den här matchen kommer dom se att jag är nästa stora fighter. Jag vill slåss om titeln i Abu Dhabi och jag kommer avsluta Kai nu på lördag, och den vinsten kommer ta mig till Abu Dhabi”.

Brandon Moreno och Alexandre Pantoja kommer mötas den 8 juli på UFC 290 där Moreno kommer göra ett titelförsvar i flugvikt. Det är denna titel som Albazi syftar på att han är ute efter.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Jag ska visa folk varför jag är nästa mästare”

Matchen mot Kara-France är den femte matchen som Albazi går på UFC. Han har slutat som segrare i alla dom tidigare matcherna, där han har vunnit genom både submission (triangle choke) i första ronden, enhälligt domslut, submission (rear naked choke) i första ronden, och den senaste vinsten var genom KO (slag) i tredje ronden. 

Matchen på UFC Vegas 46 är den första matchen som han går som är fem ronder. Men Albazi är inte alls orolig, han menar att matchen inte kommer gå alla fem ronder för att han kommer gå på avslut innan dess. ”Jag är en fighter som går på avslut och mitt matchfacit talar för sig självt”.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Albazi vinner matchen mot Kara-France?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Amir Albazi vill slåss om titeln i Abu Dhabi ”jag är den nästa mästaren”! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela