Nyheter


Amir El-Dakkak: ”Jag kommer vara den jobbigaste killen han har mött”

Publicerat 10 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan RomarePå senare år har Malmö Muay Thais stigande talang Amir El-Dakkak utmärkt sig som ett äkta framtidslöfte. Med en okonventionell, spektakulär fightingstil som är olik många andra har El-Dakkak fångat många fans hjärtan.

Lördag den 28 oktober kommer El-Dakkak återvända till Göteborg för att ta sig an hemmafavoriten Nasim ”The Matrix” Kazem på Partille Arena i huvudmatchen på Muay Thai for Life 6.0: Unite Against Cancer.

För den unge Malmöiten var matcherbjudandet otrolgit välkommet, men inte oväntat.

-När Patrick [Thomsen] kom med nyheterna så var det egentligen ingen nyhet för jag visste att jag och Nasim skulle mötas en dag, för vi har båda två det ingen annan har. Vi gillar båda två att pusha, att slåss, vi kan thaistil, vi kan köra thaistil, men alla kör det – varför ska vi vara som alla andra? Vi vill vara våra egna. Som de brukar kalla Nasim ”The Matrix”, jag tror de borde kalla mig det istället! Nej, jag skojar, men jag blev glad. Äntligen ger de mig en match där jag på riktigt känner ”OK, nu ska vi slåss!”

Både El-Dakkak och Kazem tävlade på MTFL 5.0 i mars i år. Medan El-Dakkak lämnad ringen med en vinst så fick Kazem se sig besergad via domslut i vad många såg som galans bästa match.

Redan innan MTFL 5.0 började El-Dakkak föreställa sig en match mot Göteborgssonen, trots att det enbart fans ömsesidig respekt mellan de.

-När jag såg det här eventet som vi båda var på, när Linus och Nasim mötte varandra så såg jag att båda våra ansikten var utåt i Göteborg, på affischerna och allt. Jag tänkte ”de borde ha gjort denna matchen istället, de borde gjort ett main event mellan mig och Nasim istället!” Det är en broder, jag gillar honom som fan, inget sanck om saken, men när vi är i ringen kommer vi glömma bort det där, men efteråt kommer vi vara vänner igen.

Det som har utmärkt El-Dakkak för många är hans minst sagt oortodoxa stil. Han flätar ihop slagkombinationer som en våldsam dans, med flera ovanliga, snurrande tekniker.

Det unga stjärnskottet tror att hans hektiska tempo och oberäkneliga stil kan vara avgörande. 

– Grejen är: Nasim har aldrig mött någon som mig. Jag är ung, hungrig, jag är snabb och jag slår hårt. Jag pressar framåt, jag är inte rädd för någonting. Så det kommer vara en tuff match för honom, det kommer vara en tuff match för mig också, men jag kommer vara den jobbigaste killen han har mött i thaiboxning, någonsin.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Vi är snabba och alla vet om det, det är därför alla vill se matchen”

På föregående MTFL-gala briljerade Kazem i den delade huvudmatchen mot Linus Bylander. Det var en blodstänkt, våldsamt underhållande drabbning där Bylander slutligen stod som segrare efter full tid. 

El-Dakkak hade tävlat på samma event ett par matcher tidigare och såg till att hinna tillbaka till ringen för att se mötet. 

– Deras match var riktigt fet, jag var ju där. Efter att jag hade tävlat gick jag in, bytte om, en-två matcher efter så gick de. De gjorde bra ifrån sig, båda två. Linus sslog bra, långa slag, knäade,armbågade, Nasim var skitsnabb, bra med boxningen och låga sparkar, jobbade bra mellan huvud och kropp – det hade jag också gjort. Det var mycket, mycket bra gjort av båda två men Linus kunde inte pricka Nasim för han var för snabb, han missade med alla höga sparkar, Nasim är bara för snabb.

– Om man ska pricka Nasim med en huvudspark måste man vara snabbare än honom och det är nog jag! Det kommer bli intressant, han och jag vet att vi är snabba och alla vet om det, det är därför alla vill se matchen.

Redan där och då började El-Dakka spåna på ett potentiellt möte med Kazem och njöt av att se hans fightingstil. 

Medan deras stilar skiljer sig så har de uppenbara liknelser i deras orädda, okonventionella sätt att fightas där det oberäkneliga gärna går före det säkra. 

– Jag vet att folk hellre hade sett mig och Nasim än Linus och Nasim. Varför? Jo för att både jag och Nasim gillar att slå hårt, vi är snabba, vi hittar på konstiga grejer som ingen annan vågar göra, för att många spelar säkert. Visst, det är inget dåligt att spela säkert, man måste lära sig basics i thaiboxning, men efter att du gjort det och du möter någon duktig, erfaren kille så kommer det basala inte räcka.

– Kolla han jag mötte i Stockholm. Han hade varit i thailand i fem, sex år, kan flytande thailändska, gått hur många matcher som helst, typ 60-70 matcher. Jag försökte göra basic-grejer och han bara läste av det, hans blick var så bra att det inte gick att träffa honom med något. Men när jag missade huvudsparken och han försökte kontra, det var då jag träffade honom med min spinning back fist.

El-Dakkaks fightingstil är allt annat än säkert. Likt sin kommande motståndare tar han enorma risker. Malmöiten är villig att prova nya kombinationer mitt under matchens gång och kedjar ihop oortodoxa tekniker som om det var vardagsmat. 

Det finns inget säkert med El-Dakkak, förutom att att alltid bjuder på högkvalitativ underhållning. Det är en av få saker som fansen kan förvänta sig den 28 oktober. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Amir El-Dakkak mot Nasim Kazem? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Amir El-Dakkak: ”Jag kommer vara den jobbigaste killen han har mött” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela