Nyheter


Amir Malekpour får nytt motstånd i Cage Warriors – möter f.d titelutmanarenDylan Hazan!

november 9, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan ”The Grey” RomareDen svenske flugviktstjärnan Amir Malekpour (5-2) var bokad för att möta Sam Creasy på Cage Warriors 163 i helgen men kommer nu istället att ställas mot italienaren Dylan Hazan (9-1)!

Creasy har tvingats dra sig ur mötet på grund av en skada, eventet äger rum på O2 Arena i London nu på lördag den elfte november. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Krossade Danmarks bästa flugviktare

Malekpour är EM-guldmedaljör 2018 slog veteranen Martin Fouda i sin proffsdebut följande året.

Efter det upplevde Malekpour något blandade men mest framgångrika resultat i sina följande matcher. Han varvade förluster och vinster i sina följande tre matcher med bjöd på en strålande prestation i en dominant match mot Safi Husseini.

Därefter bokades han mot Danmarks bästa flugviktare; Mack Promanée, för en toppmatch på FCR 15. Malekpour trottsade oddsen och brutaliserade Promanée för att säkra segern via TKO redan i den första ronden. 

Malekpour skulle ha gjort upp med Renato Vidovic om den vakanta flugviktstiteln på FCR 16, men en oavsiktlig ögonpetning ogiltigförklarade matchen.

Istället debuterade Malekpour i Cage Warriors och briljerade i sin första match i organisationen med en brutal TKO över Florian Doskja

Italienaren Hazan debuterade i MMA i 2019 men hann rada upp hela nio raka segrar, fem via knockout, samt fyra i Cage Warriors. Det räckte för att säkra en match mot Caolán Loughran om den vakanta flugviktstiteln. Hazan fick se sig besegrad via TKO i den andra ronden. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Amir Malekpour mot Dylan Hazan? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Amir Malekpour får nytt motstånd i Cage Warriors – möter f.d titelutmanaren! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela