Nyheter


Amir Malekpour gör debut i Cage Warriors – mot lokal submissionexpert!

Publicerat 6 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan ”The Grey” RomareNu är det klart: den svenske Europamästaren Amir Malekpour (4-2, 1 NC) kommer att debutera i Cage Warriors! Det var tänkt att Malekpour skulle återvänt till Fight Club Rush (FCR), men han har nu valt att ta sig an den Italienbaserade albanen Florian Doskja (5-2)!

Matchen äger rum på Cage Warriors 158 i Rom den 29 juli. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Ställs mot VM-bronsmedaljör!

Malekpour vann guld för det svenska MMA-landslaget i EM 2018. Han besegrade sedan veteranen Martin Fouda via domslut i sin proffsdebut i april 2019.

Därefter tävlade Malekpour enbart i FCR där han inledningsvis hade något blandade resultat. 

På FCR 12 återvände Malekpour med en strålande prestation i en dominant prestation över Safi Husseini via enhälligt domslut.  Därefter bokades han för en toppmatch på FCR 15 mot Danmarks bästa flugviktare Mack Promanée. Trots att han var underdog så briljerade Malekpour med ännu en dominant prestation där han avslutade dansken via brutal TKO i den första ronden. 

Senast på FCR 16 skulle Malekpour ha gjort upp med Renato Vidovic om det vakanta flugviktsbältet, men en oavsiktlig ögonpetning ogiltigförklarade matchen.

Doskja har avslutat alla utom en av sina segrar via submission – alla i den allra första ronden. Utöver det har han vunnit brons i MMA-VM 2018 och kommer från en vinst över Silvio Marigo i sitt senaste framträdande. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Amir Malekpour i Cage Warriors? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Amir Malekpour gör debut i Cage Warriors – mot lokal submissionexpert! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela