Nyheter


Anthony Yigit går till domslut mot obesegrade OS-medaljören!

Publicerat augusti 26, 2023

By Philip Dersén

Anthony Yigit föll i den stora returmatchen mot obesegrade Denys Berinchyk. Han stod samtidigt för sin bästa prestation på många år. Yigit var en stor underdog 

Anthony Yigit gick ikväll in som en gigantisk underdog mot obesegrade världsboxaren Denys Berinchyk. Matchen som gick av stapeln inne på Wroclaw stadion sågs av 40 000 åskådare och Anthony Yigit bjöd upp till show. Efter att han åkt på två förluster under de senaste åren har det funnits tvivel om han ännu håller på den högsta nivån. Redan från matchens första rond var svenskens strategi tydlig, att hålla sig på distans till ukrainaren och ständigt skifta vinklar. Taktiken såg ut att vara noga inarbetad och Yigit snodde enligt undertecknad flertalet av de inledande ronderna. 

Efter den lyckade matchinledningen åkte Yigit på ett större cut som konsekvens av en olycklig skallning. Men efter ett välutfört arbete av hans cutman under rondvilan, kunde han boxas på som om att ingenting hänt. Berinchyk lyckades sakta men säkert arbeta sig in i matchen och även om det var Yigit som stod för den mest aktiva boxningen, prickade ukrainaren in de hårdaste träffarna. 

En väldigt jämn match

I Polen bara några timmar från Ukraina var det redan på förhand klart att Anthony skulle behöva prestera något extra för att ta hem ett domslut. TV-experterna såg Berinchyk som den tydligt dominanta boxaren, men jag håller inte helt med. Det var en jämn match med klara träffar från båda boxarna. Anthony stod för en större variation i sina kombinationer, men Berinchyk var den som ständigt avancerade framåt. 

Det var en match mellan två olika stilar och till slut vann nog den regerande mästaren Berinchyk de ronder som behövde vinnas. Yigit tröttnade under de senare ronderna innan han kom tillbaka i den tolfte och sista ronden. Den ronden var underhållande på flera olika plan och det var Yigit som bjöd till allra mest. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

 

Yigit föll via enhälligt domslut

Efter matchen sträckte båda boxarna upp armarna i luften, men samtliga domare hade sett en och samma vinnare. Med siffrorna 117-111, 115-113 och 116-112 tilldelades Berinchyk ett enhälligt domslut och försvarade därmed sin WBO-titel. 

Karriären är långt ifrån över

I TV-studion gick en av de brittiska experterna ut och slog fast att Yigit gjort sitt på den största av scener. Jag håller inte med. I jämförelse med förlusten mot Keyshawn Davis i april där Yigit överlevde nästintill hela matchen på ren och skär kämpaglöd, visade han ikväll upp en hunger och teknisk briljans som jag inte sett sedan innan pandemin. Tillsammans med sin nya tränare Redouane Kaya har Anthony gått tillbaka till den typen av boxning som tog honom ända vägen fram till EM-titeln. Med mycket rörelse, ständiga vinkelförändringar och snabba kombinationer kan han mycket väl nå tillbaka till en EM-titel på nytt. 

 

ANNONS

Inlägget Anthony Yigit går till domslut mot obesegrade OS-medaljören!​ dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela