Nyheter


Anton Ringvall öppnar upp om: ”Utan tvekan största vinsten hittills!”

Publicerat 16 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris ÖnnerbyHammarö Fight Clubs Anton ”Tarzan” Ringvall har på sistone utmärkt sig som en av Sveriges mest aktiva A-klassfighters och i helgen gick han match på Carelia Fight 17 i Finland – endast två veckor efter sin föregående match! 

Ringvall ställdes mot den finske mästaren Miro Honkanen – en erfaren representant av det finska MMA-landslaget och en av Finlands bästa amatörer. 

Inledningsvis fick Ringvall känna på mycket motgång. Den finska publiken såg till att Honkanen kände av stödet och det hjälpte finnen att hitta framgång tidigt. 

Ringvall blev skakad och hamnade i flera tuffa submissionförsök. När det väl är kämpigt finns det många olika tankar som går igenom en fighters huvud, något ”Tarzan” öppnade upp om efter matchen. 

– Antingen tar jag den lätta vägen att ge upp och få det överstökat och mer eller mindre inte lära mig någonting – eller så krigar jag på för att göra en så bra match som möjligt, berättade Ringval i intervju med Maximum Sports. Vinst eller förlust spelar ingen roll, bara man känner att man har pressat sig själv så långt det går.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Att bara fortsätta och inte ge upp kan leda till något värdefullt”

Trots motgången så samlade Ringvall sig, vände på, matchen och kunde i den tredje och sista ronden säkra en seger via rear naked choke. 

Det var inte förrän efter matchen som Ringvall insåg hur meriterad och erfaren hans motståndare var, tack vare Örebro Fight Gyms Patrik Hjulström – som hoppade in för att coacha.

– Patrik berättade för mig igår om hur meriterad han var. Jag fick mycket respekt igår också av det finska folket. Det är utan tvekan den största vinsten hittills i min karriär. 

Vare sig matchen slutar i vinst eller förlust så medför alla matcher lärdomar. 

Ringvall pressades på ett sätt och en scen som han inte tidigare varit med om. Han tvingades att gräva djupt och lärde sig mycket från mötet med Honkanen som han kommer bära med sig resten av sin karriär. 

– Den största lärdomen från matchen blev det psykiska. Alla gånger han var nära på giljotin eller triangel kändes det som att jag inte skulle hålla ut och mitt huvud sa att han var den bättre grapplern. Att bara fortsätta och inte ge upp kan leda till något värdefullt fick jag lära mig just då, på riktigt.

Det blir dock ingen semester eller viloperiod för Ringvall, han vill återgå till att vara den mest aktiva A-klassfightern i Sverige. På loppet at två veckor har han nu avslutat både Honkanen och en återvändande Awat Kohzadi på Wolf Fight Promotion 8. 

De största bragderna väntar dock. 

Ringvall har stora planer för karriären i år, från SM till att få representera landslaget samt ett framtida kliv till proffs. 

– Jag vill gå så många matcher som möjligt. Vinna Nordiska mästerskapen, vinna SM och sedan försöka bli antagen till IMMAF och köra i landslaget lite. Sedan blir det nog dags för proffsdebut när mina nära och kära säger att det är dags. 

Med vinster över fighters som Abdullah Ali Amer, Viktor Mangs samt de två segrarna säkrade de senaste två veckorna så ser Ringvalls framtid som A-klassfighter onekligen ljus ut. 

Baserat på de prestationerna som Ringvall bjudit på samt de lärdomarna de medfört så lär han bli en kraft att räkna med som proffs. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vill du se Anton Ringvall mot härnäst? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Anton Ringvall öppnar upp om: ”Utan tvekan största vinsten hittills!” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela