Thaiboxaren Anton Wall stängdes nyligen av för doping. Nu har fightern själv uttalat sig om avstängningen, som väckt avsy hos andra fighters.

Anton Wall – ”På återseende 2027”

I juli offentliggjorde Riksidrottsförbundet att Wall fastnat i en dopingkontroll och har nu inte tillåtelse att tävla under en period av fyra år. Fallet väckte starka reaktioner och Ebrima Fall uttryckte kraftig kritik mot Wall och övrriga som använder sig av otillåtna medel för att få en fördel gentemot andra utövare.

Nu har Wall själv uttalat sig om den ovannämnda händelsen. Via sitt Insatgram-konto nekar thaiboxaren till att han, aktivt, valt att stoppa i sig otillåtna medel. Halmstadsfightern berättade även att han har för avsikt att återvända till sporten efter avtjänat straff.

Som dem flesta av er säkert redan hört så har jag blivit avstängd i 4 år. Detta pga att jag har testat positivt på något som heter metandienon.

Jag vet inte hur jag har fått i mig detta och förstår givetvis att alla inte kommer tro på mitt ord men låt mig komma med lite fakta innan ni tar ställning.

3 veckor efter provtagningen var jag bokad för en fight. Jag precis som alla andra kampsportare är på diet vid det här tillfället och påväg ner i vikt.
Om ni söker upp metandienon så ser ni att det är en steroid som används för att bulka och lägga på sig muskelmassa. Man behöver inte vara en raketforskare för och inse att detta är väldigt ologiskt.
Värt och nämna är också att 3 veckor innan testades jag negativt.

Jag har vistelserapporterat till antidoping i flera år nu och det innebär att jag fyller i varje dag vart jag sover, vart och när jag tränar/tävlar osv. Vilket innebär att dem kommer och testar mig när som helst. Ni som känner mig förstår att jag inte är såpass dum att jag börjar trycka sterioder då.

På återseende 2027

Under karriärens gång har Halmstads Wall bland annat tagit hem SM-guld och besegrat den ovannämnda Faal. I mars, tidigare i år, förlorade han mot Joacim Nyberg i samband med Muay Thai For Life 5.0.

The post Anton Wall uttalar sig om dopingavstängningen appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela