Den pensionerade MMA-fightern Artem Lobov kommer behöva att betala juridiska kostnader efter att han misslyckats med att få den forne vännen Conor McGregor att radera inlägg på sociala medier som Lobov hävdat är smutskastande.

Artem Lobov måste betala juridiska kostnader till Conor McGregor

Enligt flera rapporter från Irland har Lobov tvingats att betala de juridiska kostnaderna efter att en domare tidigare nekat ett åläggande som skulle hindrat McGregor från att skriva fler inlägg om honom. McGregor delade tidigare flera häcklande meddelanden om Lobov via Twitter.

Lobov har för närvarande en juridisk tvist med McGregor gällande intäkterna från whiskeyn Proper No. 12 som Lobov hävdat att han hjälpt skapa tillsammans med den irländska superstjärnan. McGregor och hans affärspartners sålde till slut kontrollen över whiskeyn till Proximo Spirits för en summa på 600 miljoner dollar år 2021.

Lobov valde sedan att starta en andra rättegångsprocess mot McGregor efter att han hävdat att den forne dubbelmästaren utsatt honom för trakassering och hotelser via flera inlägg på Twitter. I flera inlägg kallade McGregor Lobov för råtta och beskrev honom som en ”råkorv” där han också utmanade den tidigare träningskamraten till en match för att avgöra tvisten.

En domare nekade Lobovs försök att stoppa McGregor med motiveringen att det inte räckte med att bara bli kallad råtta för att infria kraven för smutskastning. Domaren kallade Lobovs försök att tysta McGregor drakonisk och hävdade att det hade potentialen att hämma ”friheten att uttrycka sig”.

Kommer inte behöva betala tills fallet avgjorts

Trots motgången kommer Lobov fortfarande kunna gå framåt med sin huvudsakliga rättsprocess mot McGregor och de juridiska kostnaderna kommer inte behöva betalas förrän efter fallet har avgjorts. Nästa rättegång kommer att äga rum i mars.

The post Artem Lobov tvingas betala Conor McGregor appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela