Nyheter


Årtiondets största boxningsmatch är officiell

Publicerat maj 25, 2023

By Philip Dersén

Förhandlingarna har varit långdragna, men nu är det till slut klart. Errol Spence Jr ställs mot Terence Crawford i Las Vegas för att göra upp om alla VM-bälten. De obesegrade världsmästarna ställs mot varandra den 29:e juli. Till slut är det klart

Turerna har varit många. Boxningsvärlden har länge velat se Errol Spence Jr göra upp mot Terence Crawford, men boxarna har aldrig lyckats komma överens om det ekonomiska. Idag kom till slut beskedet alla väntat på, att de båda världsmästarna gör upp i en megafajt den 29:e juli. Det är redan klart att matchen kommer gå av stapeln i T-Mobile Arena, som numera är Las Vegas största inomhusarena för boxning.

Det var journalisten Mike Coppinger som var första med nyheterna om att matchen var klar. Kort därefter gick de båda boxarna ut med olika hintar på sina sociala medier, följt av en bekräftelse från promotorn PBC under torsdagen.  

En match om alla VM-bälten

Det speciella med den här matchen blir det att samtliga VM-bälten i viktklassen weltervikt kommer stå på spel. Idag är det Crawford som innehar WBO-bältet medans Spence Jr har de tre andra erkända VM-bältena (IBF, WBC OCH WBA).  Direkt efter det att matchen annonserats är det Crawford som öppnar upp som favorit enligt bettingbolagen. 

 

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 
Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

 

Två kontroversiella stjärnor

Spence Jr har varit ett kontroversiellt namn inom boxningen då han råkat ut för dubbla bilolyckor (2019 och 2022). Olyckan som skedde i oktober 2019 var en allvarlig sådan och det fanns till en början frågetecken om han skulle kunna återvända till ringen. Sedan dess har han bara varit i ringen två gånger och då har han besegrat Danny Garcia och Yordenis Ugas. 

Crawford har även han haft problem i privatliv då han under 2016 dömdes till 90 dagars fängelse i hemstaden Omaha. Precis som hans kommande motståndare har han matchats sparsamt de senaste åren, men har imponerat i sin segrar. Man behöver gå så långt tillbaka som till 2016 för att hitta en seger på hans record som inte kommit via avslut. 

Det skiljer 2 år mellan boxarna där 35-årige Crawford är den äldre. 33-årige Spence Jr har gått 10 färre matcher än sin motståndare och betydligt färre ronder som proffs. 

Än så länge är det oklart vilka matcher som kommer vara på galans underkort. Detsamma gäller sändningen, där inget svensk bolag ännu norpat åt sig rättigheterna. 

ANNONS

Inlägget Årtiondets största boxningsmatch är officiell​ dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela