Den svenske världsmästaren (WBC) i boxning Badou Jack (28-3-3) tar sikte på lukrativa matcher och hoppas bland annat möta Canelo Alvarez (58-2-2).

Badou Jack vill möta supermellanviktsmästaren Alvarez

Jack lyckades förra månaden erövra sin mästartitel i cruiservikt när han knockade Illunga Makabu i rond 12 i Saudiarabien på galan Jake Paul vs. Tommy Fury .

Den 39-årige svensken har nu blivit mästare i tre olika viktklasser och han har även motbevisat de som trodde han var för gammal eller för kort i rocken för cruiservikt.

Jack har nu blivit intervjuad av SVT Sport där han var tydlig med att han nu vill tjäna riktigt stora pengar genom stormatcher mot sportens största namn som Canelo Alvarez och Sergey Kovalev:

Jag har mött alla de tuffaste boxarna i världen. Nu vill vi ha det största namnet och den största ”money fighten”. Vi har många alternativ och efter semestern ska jag fundera över nästa steg.

Inte direkt. Men det har varit snack om att möta Sergey Kovalev. ”Canelo” är lite mindre än mig så jag tror inte att vi möts, men jag är öppen för alla förslag, fortsätter Badou Jack.

Jag går absolut inte ner igen, men WBC har en ny viktklass  så kanske den. I tungvikten är de lite för stora och långa för mig.

Båda kommer från segrar

Jack har just nu en vinstsvit på 6 raka. Mexikanske Alvarez är i sin tur WBA, WBC, IBF; WBO och The Ring-mästare i supermellanvikt och 32-åringen förvarade senast sitt bälte mot Gennady Golovkin via enhälligt domslut.

The post Badou Jack vill möta Canelo Alvarez och tjäna stora pengar appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela