Site icon BJJTV.se – Streama sport

Battle of Botnia är tillbaka – ”Ett event för livepubliken och fighters”MMA & UFC NYHETER – SVERIGE

I år kommer den Norrlandsbaserade Battle of Botnia återigen slå upp dörrarna för att hålla högkvalitativa galor där publiken och fighters sätts i fokus.

Tillbaka efter sju år

Battle of Botnia har anordnat MMA-galor runt om i västerbotten sedan 2009. Men efter deras event 2016 har organisationen legat på is och det är först i år som återkomsten blivit ett faktum. 27 maj går den sjunde upplagan Battle of Botnia av stapeln. Vi snackade med Mikael Lindgren som ansvarar för eventet. Han berättade om vad som ligger bakom återkomsten, vad vi kan förvänta oss med mera.

Tankarna kring en nysatsning började bubbla mellan de inblandade parterna i fjol. Mikael snackade ihop sig med bland annat Tor Troeng som tidigare agerat arrangör för Battle of Botnia. Tillsammans besökte dom FCR där de fick se hur deras produktion fungerade bakom kulisserna. Något Mikael menar var mycket hjälpsamt.

Vi snackade med en kille som jobbade med FCR. Så fick vi komma ner och hälsa på hos dom och se hur dom jobbade, vara med och grejja lite inför någon av deras galor och kolla hur dom gjorde med allt ifrån filmteam till invägningar och läkare, domare.

Dom var väldigt öppna.

Med publiken i centrum

Battle of Botnia har ju alltid tidigare varit ett event för livepubliken och fighters. Det kommer det fortsätta att vara, framförallt ett liveevenemang.

Han berättar att galorna kommer sändas på TV, men att deras fokus ligger på upplevelsen för de som är på plats. Han menar att det inte finns någon ambition att försöka konkurrera med de andra organisationer i Sverige, som enligt honom lyckats ordna väldigt bra TV-produktioner.

Den kommer också vara TV-sänd såklart, men vi kommer inte ha samma fokus på TV-produktionen ska vara det primära. Vilket jag kan uppleva att både Superior [Challenge] och FCR är. De är superproffsiga TV-produktioner båda två. Medans vi kommer foka mer på upplevelsen på plats.

Utifrån de galorna vi varit är det det vi tycker att vi kan. Vi kan aldrig vara bättre än dom, med deras svinproffsiga TV-produktioner.

Det är jättefint arrangerat.

Istället understryker han att Battle of Botnia kommer vara ett event som tidigare nämnt specialiserar sig i upplevelsen för de närvarande, inte bara för publiken utan också för alla fighters. Med bra mat, alkoholservering och underhållning mellan matcherna för publiken. Och en bekväm miljö för alla fighters så att de ska känna sig omhändertagna under eventet.

Framförallt att alla fighters ska trivas. Att dom ska känna sig välkommna, omhändertagna och vilja komma tillbaka och tycka att det är nice att vara här och fightas.

Siktar på två galor i år

Sammanlagt har Battle of Botnia ägt rum vid sex olika tillfällen sedan organisationens begynnelse 2009, en trend som dom nu vill ändra på med ett mer frekvent schema. I år planeras två galor att äga rum. Den första nu på våren, 27 maj och en andra på hösten.

I år så kommer vi först till Lule, sedan till höstern/vintern kommer vi till Ume. Kanske en i Skellefte. Så tanken är att i förlängningen kommer det bli tre till fyra galor per år.

Battle of Botnia 7 intar Luleå Energi Arena den 27 maj.

The post Battle of Botnia är tillbaka – ”Ett event för livepubliken och fighters” appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela
FacebookMessengerEmailTwitterShare
Exit mobile version