Nyheter


Beskedet: Då går Khamzat sin nästa match i UFC

Publicerat 20 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez2023 ser ut att bli ett kanonår för svensk MMA men många svenska fans undrar givetvis när UFC-stjärnan Khamzat Chimaev återvänder för sin nästa match i UFC.

Nu har succésvensken gett ett eget besked. 

I ett inlägg på sociala medier berättar Khamzat att han planerar gå nästa match efter den muslimska högtiden Ramadan.

 

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ett inlägg delat av FRONTKICK.ONLINE (@frontkick.online)

– Vi återvänder efter Ramadan Inshallah, skriver Khamzat.

I år faller Ramadan mellan den 22 mars och 22 april. Det innebär att Khamzat kan förväntas gå match till tidig sommar om allt går som planerat.

Läs mer: UFC 284: Resultat – Makhachev försvarar titlen, Rodriguez briljerar

Vem kan Khamzat möta?

Under de senaste månaderna har Khamzat länkats till ett flertal matcher mot ett flertal stora fighters.

Den största snackisen har kretsat kring en match mot den regerande mellanviktsmästaren Alex Pereira. Khamzat och Pereira har munhuggits under en längre tid på grund av motstridiga besked gällande en match mellan de.

Inför UFC 284 i Australien klargjorde Khamzat sin önskan om att hoppa in och möta Robert Whittaker på kort notis.

Även den topprankade mellanviktaren Jared Cannonier har varit positivt ställd till ett potentiellt möte med den svenske stjärnan.

Sedan den högerextrema dansken Rasmus Paludan börjat bränna koraner i Sverige har även ett tjafs mellan han och Khamzat urartat på sociala medier. Det har dock inte lett till något mer än hetsiga meddelanden riktade mellan de.

I dagsläget finns det dock ingen tydlig motståndare – eller viktklass – för Khamzat. Det har förekommit rykten om matcher i både weltervikt samt mellanvikt.

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Khazmat Chimaev möta när han är tillbaka i UFC?

ANNONS

Inlägget Beskedet: Då går Khamzat sin nästa match i UFC dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela