Nyheter


Boxningstalangen Elwin Belezika öppnar upp om huvudmatch och OS: ”Ska bli en ära”

Publicerat 19 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto via Instagram: (@hammarbyboxning)På lördag blir det en stor dag för svensk boxning då Bajen Open House hålls i Stockholm – ett event som streamas live och gratis på Käftsmällspoddens YouTube! I huvudmatchen kommer den hyllade hemmafavoriten Elwin ”Bazooka” Belezika, femfaldig svensk mästare, ta sig an BK östers Tamaz Temirov.

Belezika har hållit sig aktiv men har inte tävlat på hemmaplan på snart ett år.

I intervju med Maximum Sports sytersida Frontkick.onlines Tobias Lindqvist öppnade Belezika upp 

– Sist jag gick match på hemmaplan var det var i oktober förra året, det blir en årlig grej, sade Belezika med ett skratt. Det är skönt att få vara i en miljö där jag är bekväm och trygg, samtidigt som nära och kära kan komma och se det på plats och inte genom livestream.

– Jag blir mer taggad då, jag fokuserar mycket mer i min zone ”okej nu ska jag visa vad jag går för” samtidigt som det är skönt att se några bekanta ansikten. Det blir mycket bajare på plats, mycket support som gör att nervositeten minskar.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Ska bli en ära”

Trots förväntningarna som oundvikligen läggs på Belezika så välkomnar han allt som tillkommer huvudmatchen på Hammarby Boxning. 

Belezika är inte ens särskilt insatt i sin motståndare, han planerar att ta matchen som den kommer och göra det han briljerar på: boxas. 

– Jag har ingen aningen om honom, jag vet att han kommer från BK Öster, det är det enda jag vet. Mer än det behöver jag inte veta. Det ska bli en ära att få avsluta galan!

De som är insatta i svensk boxning vet att Belezika är ett framtida stjärnskott och han är själv väl medveten om hur högt hans tak är. 

Det är Olympiska Spelen nästa år och även om det är osäkert om huruvida Belezika representerar det svenska landslaget 2024, så siktar han på att försöka vinna OS-guld för Sverige de kommande åren. 

– 2024 då går jag upp till senior så då blir det mest att bygga upp mig själv som seniorboxare. Intensiteten är annorlunda, högre intensitet att möta vuxna män, internationellt kommer det vara väldigt tufft i början. Jag ska bygga upp mig till den nivån jag var som junior i senior och ännu längre.

– Det blir OS nästa år, vi får se vad som händer med det, vi siktar mer på 2028, 2024 är lite för nära, då är jag bara 19, inte så mycket erfarenhet. Det smarta är nog att påbörja en riktigt bra plan för 2028 så att jag toppar där.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur tror du det går för Elwin Belezika på Bajen Open House? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Boxningstalangen öppnar upp om huvudmatch och OS: ”Ska bli en ära” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela