Den tidigare UFC-mästaren i tungvikt, Cain Velasquez, har återigen fått sin rättegång framflyttad.

Cain Velasquez får sin rättegång uppskjuten till augusti

Efter upprepade förlängningar av datumet för rättegången dök Cain Velasquez och hans försvarsadvokat Renee Hessling upp i Santa Clara County-domstolen i Kalifornien under gårdagen. Domare Panteha Saban gick med på deras begäran om att flytta förhandlingen än en gång – denna gång till den 2 augusti. Åklagarmyndigheten motsatte sig inte begäran.

Redan tidigare har Velasquez, 40 år gammal, förklarat sig oskyldig till flera åtalspunkter, inklusive försök till mord, efter att han påstås ha jagat och skjutit mot ett fordon som innehöll tre personer i februari 2022. Velasquez har tillbringat över åtta månader i fängelse innan han släpptes mot borgen med vissa villkor i november.

Enligt åklagarna var Velasquez ute efter Harry Goularte, en man som anklagats för att ha förgripit sig på Velasquez då fyraårige son på ett dagis. Men istället träffade skottet Goulartes styvfar, Paul Bender, som skadades.

Goularte greps innan det påstådda skjutandet och står nu åtalad för sexuellt övergrepp mot en minderårig under 14 år. Goularte har förklarat sig oskyldig och hans egna rättegång ska fastställas den 5 juli.

Velasquez-familjen har också civilrättsligt stämt Goulartes, Bender och ett företag med en adress kopplat till dagisets plats. Dagiset drevs av Goulartes mamma, Patricia Goularte.

Om Velasquez blir funnen skyldig till försök till mord står han inför en minimistrafftid på 20 år och upp till livstids fängelse enligt den kaliforniska strafflagen.

The post Cain Velasquez fall drar ut på tiden appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela