MMA-analytikern Chael Sonnen har inte mycket till övers för Ian Machado Garrys analys av Israel Adesanyas match mot Sean Strickland.

Chael Sonnen – ”Brukar inte göra narr av människor med speciella behov”

Garry är känd för sin öppenhet och självsäkerhet inom MMA-världen. Han är obesegrad i så väl UFC som i sin professionella karriär. Nyligen skapade han kontrovers genom att påstå att resultatet av UFC 293:s huvudmatch berodde mer på Adesanyas brister, snarare än Stricklands framgång.

Sonnen var inte alls imponerad av uttalandet hade skarpa ord att säga om den irländska fighters åsikter. Transkribering via MMA News.

Here is where I will tell you the author of the statement and I would generally preface it by saying don’t make fun of people with special needs or I would say I swear that person doesn’t have special needs or I remind you not to say things like that’s a really and it starts with an R to describe somebody’s stupidity. That was insane. That was done by Ian Machado Garry.”

Sonnen fortsätter med att påpeka att det inte är en analys att säga att Adesanya besegrade sig själv under matchen och att det var en enhällig dominans av Strickland. Han påpekar också att sådana kommentarer inte är konstruktiva och inte borde göras, och att de inte är passande från någon som inte är direkt involverad i situationen. Sonnen avslutar med att kalla det hela för en ”verkligen korkad sak att säga.

25-åriga Garry står med ett totalt matchfacit som lyder 13-0-0. Den tidigare bälteshållaren i Cage Warriors weltervitksdivision har gått 6-0 i UFC och kommer senast från en seger över Neil Magney. Vinsten kom via enhälligt domslut.

The post Chael Sonnen TOTALSÅGAR Ian Garrys analys av Izzys förlust appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela