Den tidigare MMA-fightern och UFC-veteranen Chris Leben gör sitt intåg som domare i världens största MMA-organisation. Debuten går av stapeln i natt, under UFC Vegas 79.

Chris Leben har haft domarlicens sedan 2016

Känd som ”The Crippler”, är Leben en av de mest färgstarka och minnesvärda personligheterna i MMA-historien. Efter att ha blivit den första WEC-mästaren i mellanvikt, skrev han på för UFC år 2005. Under nästan ett decennium mötte Leben några av de största namnen i sporten, inklusive Anderson Silva, Wanderlei Silva och många andra.

Efter en lång och händelserik karriär i buren gick Leben i pension år 2013 efter en spektakulär knockout-förlust mot Uriah Hall. Men hans pension blev kortlivad. Han skrev senare på för Bellator MMA, även om han aldrig kom att fightas under deras fana. Istället valde han att gå tre vinster och en förlust i bare-knuckle boxing, innan han slutligen gick i pension från den sporten tidigt 2021.

Under de senaste åren har han blivit en licensierad domare i delstaten Kalifornien. Med Herb Dean som sin instruktör har han bedömt MMA-matcher sedan 2016. Nu är det dags för Leben att göra sin domardebut i UFC. Nyheten om hans debut som domare rapporterades först av ESPN:s Marc Raimondi. Leben bekräftade senare nyheten genom ett enkelt meddelande på sociala medier där han uttryckte sin tacksamhet över möjligheten.

Under huvudmatchen för nattens gala kommer vi få se en lättviktsdrabbning mellan två rankade utmanare i form av Mateusz Gamrot och Rafael Fiziev. I den delade huvudmatchen återvänder Bryce Mitchell till buren och amerikanen kommer ställas mot Dan Ige.

The post Chris Leben poängdomare under nattens UFC Vegas 79 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela