Christopher Bajo har erfarenhet inom både MMA och Muay Thai. Ikväll kliver han in i ringen för att ta sig an den tidigare europamästaren Kleanthis Kuriakou. Kimura intervjuade honom inför matchen på Muay Thai For Life.

Christopher Bajo om att pendla mellan sporterna

Christopher Bajo tävlar ikväll på Muay Thai For Life 5.0 i Partille Arena. Mot honom ställs Kleanthis Kuriakou, vars meriter omfattar ett vunnet europamästerskap som amatör. Vi intervjuade Bajo inför hans andra framträdande på MTFL. I december såg vi senaste Bajo i ringen snarare än buren, som han på senare år kommit att inta mer och mer. På MTFL 4.0 bjöd han på en imponerande insats som bland annat gav honom en bonus.

MTFL är en top organisation som tar hand om sina fighters, med andra ord jag stortrivs.

Många fighters, när de väljer att gå från en sport till en annan, brukar lägga den tidigare bakom sig. Så att all deras tid och fokus spenderas på den nya disciplinen. Bajos inställning är annorlunda, han trivs med att skifta mellan thaiboxning och MMA, och är trött på att höra folk ifrågasätta honom.

Aldrig gillat när folk ska försöka berätta för mig vad som går och inte går när det kommer till att tävla i MMA & thai. Kort summerat så plöjer vi på i vanlig ordning.

Bajo är en av de svenskar som hittat ett hem i UAE Warriors. Nyligen såg vi Josefine Knutsson, Jonny Touma och Khaled Laallam göra varsitt framträdande för den Abu Dhabi-baserade organisationen.

”Hittar avslut i tredje ronden”

Bajo berättar att träningen inte skiljer sig från vanligt, trots det erfarna motståndet.

Träningen har inte ändrats något märkvärdigt, vi har studerat han så klart och anpassar oss där efter.

Och slutligen tror han sig finna ett avslut i matchens sista rond.

Hittar avslut i tredje ronden

Bajos match ligger på huvudkortet som börjar 18:00 och sänds via DAZN. Mer information kring eventet finner du här.

 

The post Christopher Bajo inför Muay Thai For Life 5.0 – ”Hittar avslut i tredje ronden” appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela