Under lördagskvällen klev GBG MACs Cornelia Holm in i buren för att genomföra sin debut för Professional Fighters League (PFL). Polens Marta Waliczek (6-6-0) stod för motståndet.

Cornelia Holm – ”Jag borde brottats direkt”

PFL Europa är i gång och med den också den kvinnliga flugviktsturneringen. Efter en jämn första rond fick Waliczek in en huvud spark i drabbningens andra rond. Sparken skickade Holm till backen. I den tredje ronden skördade Holm framgångar med hjälp av sin brottning. Under ett samtal med Kimura delade Holm med sig av sina tankar angående matchen.

Det var många saker jag gjorde bra och några saker mindre bra. Tekniskt är jag inte helt nöjd, men måste kolla på matchen nu i efterhand också. Jag borde ha brottats direkt, då hade det varit en solklar vinst med avslut, det är jag säker på. Men överlag en sjukt rolig match! Galen! Men väldigt rolig.

Holm tog hem segern via dela domslut. Cornelia kände att hon hade gjort tillräckligt för att ta hem segern i fighten.

Jag kände mig säker på att jag vunnit, samtidigt som jag var orolig att jag skulle höra ett annat namn. Jag bad till Gud att det skulle vara mitt namn som lästes upp. Det kändes som att jag förtjänade det absolut.

Härnäst återvänder Holm i samband med PFL Europa 3. Den galan äger rum i Paris den 30 september.

Tankarna nu är att jag har för första gången nånsin sjukt lång tid att specifikt förbereda mig för en match. Sex månader bort. Jag ser fram emot att sätta mig ner och lägga upp en riktigt stabil träningsplanering med mina coacher, för i Paris tänker jag stå som vinnare igen!

Vinnaren i respektive viktklass erhåller ett pris på 100 000 amerikanska dollar.

Note to self: Cornelia Holm is 𝗧𝗢𝗨𝗚𝗛 𝗔𝗦 𝗡𝗔𝗜𝗟𝗦

Tune into #PFLNewcastle 𝗡𝗢𝗪 on @daznmma | https://t.co/PPTLC9xEya pic.twitter.com/ZcYcNquWGC

— PFL Europe (@PFLEurope) March 25, 2023

Up kick knockdown to finish the third round? 𝗦𝗜𝗚𝗡 𝗨𝗦 𝗨𝗣

Tune into #PFLNewcastle 𝗡𝗢𝗪 on @daznmma | https://t.co/PPTLC9xEya pic.twitter.com/oJozFUI68j

— PFL Europe (@PFLEurope) March 25, 2023

With a ticket to the next round on the line, Cornelia Holm gets the spilt decision win! (29-28, 28-29, 29-28)

Tune into #PFLNewcastle 𝗡𝗢𝗪 on @daznmma | https://t.co/PPTLC9xEya pic.twitter.com/tld035UJpl

— PFL Europe (@PFLEurope) March 25, 2023

The post Cornelia Holm efter vinsten i debuten för PFL – ”Galen match” appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela