Nyheter


Cornelia Holm inför matchen i PFL: ”Jag vet att jag har gjort allt i min makt för att…”

Publicerat 25 september, 2023

By Sara Abouzeedan

Foto: Oktagon MMANågon som vet allt om att inte ge upp är Cornelia Holm (6-5). Göteborgsfightern som är högaktuell för helgens PFL gala i Paris. Där ställs hon mot obesegrade Dakota Ditcheva (8-0) i semifinalen i damernas flugviktsturnering. Inte nog med att PFL debuterar i staden, så står Holm inför en match som kan leda till ett livsavgörande för henne.

”Jag försöker att inte tänka så långt, men självklart har tanken slagit mig. Några gånger i veckan. En vinst i flugviktsturneringen skulle innebära en skön start för resten av mitt liv… En riktigt god frukost, lunch och middag nästkommande dag”

Glädjen finns inte alltid där under ett fightcamp, men med en dröm i sikte har hon blivit bra på att se glädjen i de små målen längs vägen.

”Jag vill impulsivt säga att det inte finns så mycket glädje i ett fightcamp, men det är inte sant. Jag tror att glädjen kommer från de små målen jag uppnår längs vägen. Gällande vikten och träningen, konditionsmål eller tekniska mål i träningen. Men ska inte ljuga, det är tufft många dagar”

Att ge upp har aldrig funnits på kartan för Conny, vilket har gjort att hennes karriär lett henne dit hon är idag:

”Jag tror bara att jag inte gett upp än. Jag är duktig på det jag gör, duktig på att träna hårt och har aldrig slutat”

Holm är även den första svenska kvinnliga fightern i PFL – Något som kan sätta stor press på en fighter, men det är inget som verkar röra Conny.

”Jag känner ingen större press än vanligt faktiskt. Jag är bra på att filtrera bort de negativa känslorna. Fokuserar bara på att förbereda mig till tänderna, så att jag vet att jag har gjort allt i min makt för att kunna prestera när det väl är dags”

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Förväntningarna är stora…”

Conny har stora förväntningar inför galan. Hon ser fram emot att se den andra semifinalen i flugviktsturneringen mellan Valentina Scatizzi (2-1) och Griet Eeckhout (7-4-1), men också semifinalen i bantamvikt där svenske Ali Taleb (9-0) möter Khurshed Kakhorov (10-1).

”Förväntningarna är stora ändå. Kommer vara en storslagen gala och Paris som stad är väl drömmarnas, så där kommer jag uppfylla mina!”

Slutligen får Conny backa bandet 10 år och säga någonting motiverande till sig själv.

”Fortsätt göra ditt allra bästa varje dag oavsett vilken nivå det är för dagen, så kommer du göra dig själv stolt en dag”

Jag är övertygad och hoppfull om att Cornelia Holm kommer att göra sig själv stolt inför ett fullsatt Zenith Paris La Vilette. Nu återstår endast frågan ”Hur många croissanter äter ’Conny Future’ i Paris?”

Svaret på det? Ja, gissningsvis alldeles för många!

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Cornelia Holm i PFL Europe 3?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Inlägget Cornelia Holm: ”Jag vet att jag har gjort allt i min makt för att…” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela