Nyheter


Costas Nanga dominerar förre detta VM-bronsmedaljör i Spanien – ”Nu siktar vi mot en högre nivå”

Publicerat augusti 06, 2023

By Philip Dersén

Svenska proffsboxaren Costas Nanga gick in som förhandsfavorit inför lördagens match nere i Malaga. Efter 8 ronders boxning var det han som lyckades ta hem segern via domslut. Costas Nanga tog sin tionde seger

Den stora snackisen inför Costas Nangas match nere i Spanien var motståndaren Melbyn Hernandez gedigna erfarenhet. Under tiden som amatör lyckades han knipa ett VM-brons på Junior-VM i Ryssland 2016 och sågs vid den tidpunkten som en stor talang. Men trots hans rutin, gick Costas Nanga in som favorit i matchen. Detta efter att Hernandez inte tagit en seger i proffsringen på över två års tid. 

I vad som var Costas Nangas tionde match som proffsboxare, lyckades han kontrollera matchbilden redan från start. När vi på Maximum Sports intervjuade det svenska stjärnskottet efter matchen, var han trots segern inte helt nöjd med matchen. 

– Det jag tar med mig är att jag fick gå 8 hela ronder där både kroppen och energin kändes bra. Men efter 6 veckors hårdträning hade jag önskat mig en motståndare som hade velat mer och varit mer engagerad. Någon som hade kunnat utmana mig mer, så jag kunde fått visa upp mig själv och min boxning lite mer. 

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 
Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

Närmar sig världstoppen 

Costas som boxas i den lätta tungvikten fortsätter nu i och med segern uppåt på världsrankingen. På den populära hemsidan Boxrec var han rankad som 91:a i världen redan innan helgens match. Han lär nu ta ytterligare några platser på rankingen vilket öppnar upp för tuffare motstånd framöver. Trots att han inte var helt nöjd med matchen, kunde han ändå se ljusglimtar med segern. 

– Vinst är ändå en vinst och nu är jag 10-0 som proffs. Det var en motståndare med ett VM-brons i bagaget och han tog jag utan vidare motstånd. 

”Resan fortsätter”

Nu har Costas gått tre matcher under året och förhoppningsvis hinner han med ytterligare en match innan 2023 går mot sitt slut. Då det ryktas om en proffsgala på svensk mark redan i höst, lär det kunna vara ett möjligt nästa steg. Men än så länge finns det inga officiella uppgifter om något nytt matchdatum. 

Innan intervjun avslutades valde Costas att nå ut ett med ytterligare ett budskap till den svenska boxningspubliken. 

– Nu siktar vi mot en högre nivå och resan fortsätter. Jag är tacksam över att vi båda kom ut med hälsan i behåll.  

ANNONS

Inlägget Costas Nanga dominerar förre detta VM-bronsmedaljör i Spanien – ”Nu siktar vi mot en högre nivå” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela