Nyheter


Costas Nanga står inför en tuff motståndare på lördag –
Tog VM-brons 2016!

Publicerat juli 25, 2023

By Philip Dersén

Costas Nanga har radat upp segrar som proffsboxare. På lördag går han sin tionde match och kanske den tuffaste hittills. Motståndaren Melbyn Hernandez tog VM-brons 2016! Costas Nanga är tillbaka 

Det var i maj månad som Costas Nanga gick upp i ringen under galan ABP Fight Night 9. Under galan som gick av stapeln i Malmö lyckades Costas ta sin nionde seger som proffs. Det var den tredje gången sedan debuten 2021 som han boxades på hemmaplan i Sverige. Hans match mot polacken Michal Loniewski varade dock bara en enda rond. Detta efter att Costas slagit upp ett sår i Loniewskis ansikte som gjorde att matchen bröts efter den första rondpausen. 

Costas Nanga har sedan sin proffsdebut matchats flitigt och i helgen är det dags för hans tredje match under 2023. Matchen kommer att gå av stapeln i hans nya hemland Spanien, där Costas numera tränar tillsammans med ryske tränaren Roman Anuchin. Galan är nu på lördag den 5:e maj i Benalmadena strax utanför Malaga. 

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 
Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

Tog VM-brons 2016 

Costas kommer att ställas mot 25-årige Melbyn Hernandez som kommer från Venezuela. Hernandez har gått 14 proffsmatcher varav hälften slutat i seger. Han har tidigare boxats i lägre viktklasser än den lätta tungvikten som helgens match kommer att vara i. Som amatör boxades han på en hög internationell nivå där han tog brons under junior-VM i Ryssland 2016. 

Utifrån deras respektive proffskarriärer är det Costas som går in med favoritskapet då Hernandez inte lyckats ta en enda seger under sina sju senaste försök. Med en seger på lördag tar Costas sin tionde raka seger och bör närma sig en plats på de större galorna. 

Matchen sänds inte via någon svensk plattform. 

ANNONS

Inlägget Costas Nanga står inför en tuff motståndare på lördag – Tog VM-brons 2016! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela