Nyheter


Dana White avslöjar: Chimaev och Costas möte på UFC 294 riskerar att ställas in!

Publicerat 11 oktober, 2023

By Sofis GembelDana White avslöjar på en presskonferens att mötet mellan Khamzat Chimaev och Paulo Costas möte på UFC 294 riskerar att ställas in!

Costa gick ut med att han opererade sin armbåge för tre veckor sedan. Men han sa i samband med detta att han garanterat kommer möta Chimaev i den delade huvudmatchen i Adu Dhabi.

Men läkningsprocessen av armbågen gick inte som planerat. Såret blev infekterat och han fick diagnosen bursit infektion som krävde akut operation.

Enligt White finns det nu en risk att den delade huvudmatchen behöver ställas in på grund av att Costas armbåge inte läkt som den ska.

”Förhoppningsvis kommer jag ha ett svar till er inom några timmar” sa White angående potentiella ersättare.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Efterlängtad retur till buren

Chimaev har vi inte sett i buren sedan september förra året då han mötte Kevin Holland på UFC 279, där Chimaev vann via submission i första ronden. Många har längtat efter Chimaevs retur och såg fram emot detta möte med Costa som delad huvudmatch i Adu Dhabi. 

Chimaev är obesegrad och han har ett matchfacit på 12-0. Han gjorde sin UFC-debut 2020 och har sedan dess vunnit alla sina sex gångna matcher på den världsledande MMA-organisationen UFC. 

Det var även länge sedan som vi såg Costa slåss. Hans senaste match var i augusti förra året på UFC 278 där han mötte Luke Rockhold och vann via enhälligt domslut.

Det har varit rykten om att vi skulle se Costa på UFC 284 mot Robert Witthaker men det blev inte av. Det pratades även om att Costa skulle göra sin retur mot Ikram Aliskerov på UFC 291, men det blev inte heller av. 

Nu hänger den delade huvudmatchen löst och ser återstår att se om Chimaev eventuellt får en ny motståndare.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Dana White avslöjar: Chimaev och Costas möte på UFC 294 riskerar att ställas in! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela