Nyheter


Dana White bekräftar planerna – Vill ha ny UFC-gala i Sverige i år!

Publicerat 18 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezUFC kan mycket väl återvända till Sverige redan i år!

Glädjebeskedet kom direkt från UFC:s vd Dana White, som talade med media inför UFC 286 i London. När White blev tillfrågad om UFC återvänder till Europa under 2023 gav UFC-bossen ett överraskande men välkommet besked. 

Vi tittar på Sverige just nu, berättade White om UFC:s planer i Europa. 

White gav inga detaljer om datum eller dylikt, obekräftade uppgifter till Maximum Sports antyder på november, men inget är klart i dagsläget. 

Läs mer: Alla UFC Sweden-galor rankade från sämst till bäst!

Blir sjunde galan i Sverige

Hittills har UFC hållit sex galor i Sverige där den svenske hjälten Alexander Gustafsson agerat ena halvan av huvudmatchen i fyra utav samtliga. 

Den första var i april 2012 då Gustafsson tog emot den brasilianske knockoutartisten Thiago Silva. Gustafsson vann via ett enhälligt domslut efter en kväll fylld med fantastiska matcher som satte tonen för evenemangen som följde. 

Sist UFC hölls i Sverige var under 2019 när Gustafsson mötte den forne titelutmanaren Anthony Smith i huvudmatchen. Trots att han styrde matchbilden tvingades Gustafsson klappa ut till en rear naked choke i den fjärde ronden. 

Enligt uppgifter till Maximum Sports fanns det planer på att hålla en ny UFC-gala i Sverige redan förra året men en rad olika faktorer påverkade beslutet att avvakta. 

Sedan förra UFC Sweden har den svenska MMA-scenen blomstrat och det finns gott om talanger som skulle kunna debutera i världens ledande organisation. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vilka vill du se gå match om UFC återvänder till Sverige i år? 

ANNONS

Inlägget Dana White bekräftar planerna – Vill ha ny UFC-gala i Sverige i år! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela