Nyheter


Dana White gör ett galet påstående om Power Slap-spelet – sågas av fansen

Publicerat 15 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezDen kontroversiella Power Slap har varit en onekligen polariserande serie, som vissa ser som en sport. Nu har ett spel lanserat på mobiler och UFC:s vd Dana White har stora, långsökta påståenden om Power Slap-spelet. 

Dagen som spelet släpptes talade White om det på en presskonferens och sade att det redan är nummer ett bland alla mobila sportspel och nummer fyra bland alla spel. 

Not sure where Dana is getting his statistics from pic.twitter.com/6qNRL4vouu

— Stand Em Up (@Standemup) August 10, 2023

– Vi är nummer ett inom all sport och vi lanserade det idag, vi är nummer fyra inom alla videospel, sade White. Vi slår spel som FIFA och Call of Duty och sådana spel. Det är en stor grej. 

Detta stämmer dock inte alls. Efter presskonferensen ökade antalet nedladdningar men Power Slap-spelet är långt ifrån det mest nedladdade mobilspelet – oavsett kategori. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Inte säker var han fick statistiken ifrån”

Detta var ett påstående som fansen snabbt kunde kontrollera direkt via deras mobiler och responsen mot White var skoningslös. 

There’s a power slap game?
Like why? It’s the dumbest thing I’ve ever heard of. As if the real thing was bad enough, a game is just laughable. I assume you only have to use 1 button for the entire game then.

— Shawn Steinberg (@WhyTouche) August 10, 2023

I can’t tell if he believes this or not

— Split Decision (@SplitDecUFC) August 11, 2023

Faktumet är att det finns flera liknande spel – som har fler nedladdningar än Power Slap.

– Jag vill att någon ska tro på mig lika mycket som Dana White tror på Power Slap, skrev en användare på Twitter. 

– Är detta hans audition till att bli president, frågade en annan.

Sedan Whites påståenden har antalet nedladdningar ökat ytterligare, men det ligger fortfarande långt bakom andra Slap-spel – där vissa har över en miljon nedladdningar kontra Power Slaps 100,000.

White och UFC har under en längre tid gjort mycket för att marknadsföra Power Slap, men påståendena kring det verkar vara allt annat än sanningsenliga. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Kommer Power Slap-spelet vara lika framgångsrikt som Dana White tror?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! Har du kollar på Power Slap eller spelat Power Slap-spelet som Dana White blåser upp? Kommentera på Facebook! 

ANNONS

Inlägget Dana White gör ett galet påstående om Power Slap-spelet – sågas av fansen dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela