Den forne världsmästaren i boxning Deontay Wilder kommer inte titta på tidigare rivalen Tyson Furys match mot Francis Ngannou.

Deontay Wilder anser att Francis Ngannou vs. Tyson Fury är dålig för tungviktsboxningen

Tyson Fury och Francis Ngannou är tänkta att drabba samman i oktober i Saudiarabien. Boxningsmatchen kommer vara Ngannous första i hans professionella karriär. Engelsmannen Fury, som ses som den främste tungviktaren i världen, nobbade att möta sin störste rival om epitetet; Oleksandr Usyk. Att han avböjde den matchen för att möta MMA-stjärnan har lett till ilska från kampsportsvärlden.

En som inte heller är ett fan av matchen är den hårdslående Deontay Wilder. Amerikanen har historia med båda fighters och i synnerhet Fury. Denne har mött Wilder tre gånger där första matchen slutade oavgjort varefter Fury vann två gånger.

Detta år har Wilder själv varit i samtal om att möta Ngannou i boxning samt eventuellt i MMA i PFL. Förhandlingarna kom dock att stranda vilket gjorde att den tidigare UFC-mästaren nu möter Fury.

Även om han faktiskt är glad över att Ngannou nu kommer bli välbetald så har Wilder inget intresse av matchen när han inte själv är involverad.

I en intervju med ESNews sågade Wilder sin gamle rivals match mot Ngannou. Han menar nu att boxningens tungviktsklass är illa ute. Den forne mästaren erkände även att han kanske inte ens kommer titta på matchen:

Probably no. I think it’s gonna be boring. Because I haven’t been in it, the heavyweight division is going down tremendously…

Han tillade även denna ödesmättade åsikt:

The heavyweight division has been f*cking dead.

Wilder möter Anthony Joshua i december

Det hade varit intressant att veta vad Wilder hade sagt om tungviktsklassen och matchen om han själv bokats mot Ngannou.

Wilder förbereder sig i sin tur för att möta en annan tidigare världsmästare, Anthony Joshua, i december.

The post Deontay Wilder är brutalt ärlig om Francis Ngannou vs. Tyson Fury appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela