Nyheter


Ebrima Faal rasar efter dopingskandalen: ”Sätt er och håll käften”

Publicerat 12 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan ”The Grey” RomareKampsportssverige skakades tidigare i veckan av dopingskandalen rörande Anton Wall, då den tvåfaldige svenske thaiboxningsmästaren testat positivt för steroider – nu har hans före detta motståndare Ebrima Fall talat ut. 

Det var efter en oannonserad kontroll av Dopingnämnden som det otillåtna ämnet metandienon hittades – ett ämne som räknas som bland de värsta möjliga. 

“Antidoping Sverige genomförde den 6 februari 2023, en dopingkontroll beträffande Anton Wall i bostaden. Efter analys av det urinprov som han lämnat vid kontrolltillfället meddelade Dopinglaboratoriet vid Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge, att provet visade förekomst av metandienon.”

Det är allvarligt, minst sagt, men enligt Walls team så rör dig sig om ett preparat som han fått i sig ovetandes och omedvetet. 

Walls tränare René Bon Costa menar på att det är fullständigt oavsiktligt. 

– Han blånekar till att han har tagit något, berättar Bon Costa för Hallandsposten. Vi har ingen aning vad det är han fått i sig och vi kan inte bevisa något. 

I dagsläget kvarstår dock avstängningen på hela fyra år. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Ebrima Fall går loss efter dopingskandalen 

I december förra året var Wall bokad för match på Muay Thai for Life 4.0 mot Joacim Nyberg. Dock tvingades Nyberg dra sig ur på grund av en skada och i en stor överraskning valde MMA-fightern Faal att ställa upp på kort varsel

Faal visade mycket intensitet och potential i matchen men vid checkning av en spark bröt han benet. 

Nu har Faal tagit till sociala medier för att uttrycka sin ilska över situationen. 

– Till er Testikellösa individer som går in i ringen/buren och slåss med prestationshöjande preparat i kroppen för att ni riktiga Betapojkar och inte våga mannas gå och göm er i en grotta och visa er aldrig igen! Folk dedikerar sina liv till att fightas, man förlorar tid med folk man älskar, man pressar sig ofta till sjuka nivåer under camp med kost och träning och i och med att det inte är stora pengar i början av karriären så det innebär att det är en ekonomisk förlust (om inte @kaftsmallspodden delar ut bonusar). Om ni inte har pungkulor att slåss på riktigt sätt er och håll käften ni har inget i sporten ni bara sabbar så sjukt mycket för andra som någonstans försöker göra sig en karriär och kunna livnära sig på den!

Sist Fall tävlade var på Fight Club Rush 16 där han knockade Nabbe Malki tidigt i den första ronden. Det var en storslagen seger där Faal fick mycket beröm och medial uppmärksamhet.

Det är ännu inte klart vem Faal möter härnäst, men hans åsikter om doping och de som tar till sig sådana preparat är kristallklara. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Ebrima Faal rasar efter dopingskandalen: ”Sätt er och håll käften” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela