Muay Thai-fightern Anton Wall har blivit ertappad för doping och har nu stängts av av Dopingnämnden i fyra år.

Anton Wall avstängd för doping i fyra år

Riksidrottsförbundet meddelade att den förbjudna substansen Metandienons metaboliter detekterats i ett dopingtest som gjordes hemma hos Anton Wall den 6 februari detta år.

Ni kan se förbundets beslut nedan:

Antidoping Sverige genomförde den 6 februari 2023, en dopingkontroll beträffande Anton Wall i bostaden. Efter analys av det urinprov som han lämnat vid kontrolltillfället meddelade Dopinglaboratoriet vid Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge, att provet visade förekomst av metandienon.

Dopingnämnden beslutar enligt artikel 2.1 i IDR, att i enlighet med artikel 10.2.1.1 i IDR, stänga av Anton Wall under tiden från och med 7 mars 2023 till och med 6 mars 2027 från deltagande i tävling eller annan aktivitet (annat än godkänt antidopingrehabiliteringsprogram) som godkänts eller organiserats av Riksidrottsförbundet eller specialidrottsförbund, förening eller IdrottsAB inom Riksidrottsförbundets medlemsorganisation.

Walls meriter är gedigna då hallänningen tagit två SM-guld i thaiboxning samt i kickboxning. Han har även tagit en brons samt silvermedalj i U23 EM i thaiboxning.

Ebrima Faal rasande över Walls osportslighet

Någon som inte tagit beskedet om Walls dopinganvändning med ro är dennes motståndare denna december i Muay Thai for Life (MTFL) 4.0; MMA-fightern Ebrima Faal som hoppade in på kort varsel.

Det blev dock en antiklimatisk tillställning då Faal bröt benet redan i rond ett. Detta efter att pressat intensivt och stått på sig i tuffa slagutväxlingar.

Nu har dock Faal skrivit ett ilsket meddelande efter att nåtts av nyheten att motståndaren var dopad i den tuffa matchen:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ebrima Faal (@mansa.ebou)

Vad tycker ni om Anton Walls dopingavstängning?

The post Ebrima Faal ryter ifrån efter dopingskandalen appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela