Under den gångna helgens Fight Club Rush 17 klev Josefine Modig in i buren för hennes proffsdebut. Kimura tog ett snack med stråviktaren efter drabbningens slut.

Josefine Modig – ”Många tyckte inte att det var ett bra beslut”

I samband med Fight Club Rush 17 i Uppsala klev två proffsdebutanter med landslagsmeriter in i buren. Modig ställdes mot Nina Back i en returmatch. Under deras första möte tog Modig hem en vinst via enhälligt domslut.

Matchen inleddes med ett par jämna slagväxlingar, där både utövarna träffade fint. När Modig väl fick ner fighten till kan kanvasen rörde det sig dock inte om en jämn match längre. Modig gick för en rear-naked choke och matchdomaren tvingades att bryta fighten. I en kommentar till Kimura delade stråviktaren med sig av sina känslor efter vinsten.

Jag var nervös innan matchen, med stor uppbyggnad innan. Men så fort jag går in i buren, det är så jävla roligt alltså. Jag får bara vara där inne i buren. Det är hon och jag och jag får slå henne i ansiktet. Det är så skönt alltså.

Modig tillhörde länge Apex i Kalmar, men är numera bosatt i Norge och utgår från BJJ-gymmet Wulfing Academy i Haugesund. Därav har hon inte tränat särskilt mycket striking under den senaste tiden.

För det här träningslägret fick jag lite mycket på vad jag redan kunde. Jag har gjort uppladdningar inför proffs två gånger nu. Jag tränar alltid som proffs. Jag tränar alltid två, tre pass om dagen. Så jag fick lite på mig själv mycket och jag tror inte de flesta tyckte att det här var ett bra beslut över lag. Det var mycket; Jag kör mitt nu och jag vet att jag klarar det här

Modig, som tidigare tagit hem ett guld i IMMAFs World Cup står nu alltså med ett professionellt facit som lyder 1-0-0.

”Vill verkligen känna att jag är redo”

Avslutningsvis berättade Modig om vad som väntar härnäst i karriären.

Jag får mycket random förfrågningar. Jag känner att när jag ska gå igen så behöver jag lite mer camp innan. Det här blev väldigt hipp som happ. Jag åkte runt lite och körde lite säck liksom. När jag ska köra igen så vill jag verkligen känna att jag är redo.

När vi får se Modig inne i buren härnäst är oklart. Den tidigare Apex-fightern kommer ta det lite som det kommer. Eventuellt blir det en del BJJ-tävlingar innan nästa MMA-match, men om det dyker upp ett erbjudande som lockar kan vi få se modig inom en snar framtid.

The post Exklusiv intervju med Josefine Modig – ”Får slå henne i ansiktet” appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela