Muay Thai For Life: Unite Against Cancer närmar sig med stormsteg och Kimura har tagit oss ett snack med en av kombattanterna i form av Göteborgs Zvonimir Kralj. Även känd som ”The Croatioan Sensation”.

Zvonimir Kralj – ”Han ser ut som en mördare”

Göteborgs Kralj har vi blivit vana vid att se inne i MMA-buren. Den professionella debuten ägde rum 2013 och 31-åringen har gått ytterligare elva fighter sedan dess. I somras stod det klart att Kralj kommer testa vingarna inom thaiboxning, i samband med MTFLs kommande oktobergala.

Under en intervju med Kimura berättade göteborgare om hur det kommer sig att han tar klivet över till thaiboxningsscenen just nu.

Jag har länge haft en önskan om att tävla inom thaiboxning, men jag ville inte följa den traditionella vägen som thaiboxningsförbundet kräver med sex matcher innan SM. Förbundet har avvisat mig trots mina tidigare fullkontaktmatcher. Efter en längre paus från tävlandet, känner jag att det är dags för mig att göra det igen. Jag tackade ja till möjligheten som kom tidigare i år. Att kunna tävla på hemmaplan var en långvarig plan, och jag är även glad över att MTFL samarbetar med Cancerfonden.

Igår offentliggjordes Kralj kommande motståndare. Han kommer ställas mot Kanadas Hassan Oseni. Den sistnämnda har testat på det mesta inom stående striking. Hans proffsfacit inom thaiboxning lyder 4-1-0, han har ett K1 record på 5-1-0 och han har även gått 1-1-0 inom professionell boxning.

Kralj delade med sig av sina tankar om det kommande motståndet.

Jag har djup respekt för min motståndare och hans bakgrund. Jag måste erkänna att jag har en viss rädsla för honom då han ser ut som en mördare. Samtidigt känner jag mig mer motiverad än någonsin efter min tid borta från tävlandet. Jag har mycket inom mig som jag vill visa. Så det blir en klassisk “döda eller bli dödad” match. Det kommer att smälla hårt.

Göteborgaren gick sin senaste MMA-match i december, 2021. Då stod Jakob Nedoh för motståndet och Kralj blev avslutad via slag.

”Ära att tävla på hemmaplan och bidra till en god sak”

Kralj kommer skänka hela sin inkomst till cancerfonden. Även MTFL kommer skänka överskottet från eventet till fonden.

Det stämmer, hela prissumman går till Cancerfonden. De flesta av oss har någon i våra liv som har påverkats av cancer och vi är medvetna om den svåra kampen dessa personer går igenom. Att ge en donation är det minsta vi kan göra för att stödja dem. För mig är det en ära att tävla på hemmaplan och samtidigt bidra till en god sak. Det blir en win-win situation där mina nära och kära, kollegor och andra kan dela den speciella kvällen med mig och samtidigt stödja Cancerfonden.

Landets MMA-fans kan dock andas ut. Kralj låter klargöra att han inte är färdig med sporten än så länge.

Jag tar saker steg för steg, speciellt med tanke på vad som pågår i mitt privata liv. Jag kan säga att jag inte är klar med MMAn än!

Muay Thai For Life: Unite Against Cancer äger rum den 28 oktober på Partille Arena. Eventet förväntas dra igång vid 16:00.

The post Exklusiv intervju med Zvonimir Kralj inför Muay Thai For Life: Unite Against Cancer appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela