Gävles Nina Back kommer genomföra sin efterlängtade proffsdebut i samband med helgens Fight Club Rush 17. En debut som har låtit vänta på sig.

Nina Back – ”Mognat som fighter”

Back gjorde sig ett namn som välrespekterad amatörfighter, där hon bland annat tog medalj på IMMAFs Oceania Open Championships. Hon har mött flera tunga namn inom den svenska amatörscenen och har tagit hem vinster mot namn som Millie Eriksson och Bezan Mahmudi. Hon har även en domslutsförlust mot Josefine Lindgren Knutsson, som nyligen fick kontrakt med UFC:

Under en intervju med Kimura berättade Back att till stor grad utomstående faktorer har gjort det svårt att ta klivit över till proffsscenen.

Tyvärr har det varit svårt att få till en proffsmatch. Jag har allt som allt stundvis haft maximal otur med inställda (”framflyttade”) galor, egna skador och likaså stått utan motståndare ett flertal tillfällen.

SFG-fightern berättade även vad hon framförallt kommer ta med sig från sin tid som amatörfighter.

Främst erfarenheten kring hur man förbereder sig inför en match och hur man hanterar det oförutsedda. Har lärt mig otroligt mycket om mig själv under de gångna åren samt mognat som fighter.

Helgens Fight Club Rush 17 äger rum på Fyrishov i Uppsala. Back går match på galans underkort, som sänds på Aftonbladet plus.

Möter Josefine Modig i en returmatch

Till helgen väntar ett returmöte. Back ställs mot den numera Norgebaserade Josefine Modig. Även modig kommer gå sin första proffsmatch i samband med galan.

Jag är väldigt taggad inför denna match, det finns en historia bakom mötet och jag räknar med att det kommer vara full fart direkt från första ronden. Sist var det en jämn match med mycket känslor inblandat. Denna gång är det enbart en match och en motståndare att fokusera på, vilket passar mig bättre än tidigare turneringsformat. Ser fram emot möjligheten att få visa upp en ny version av mig själv. En av mina främsta uppgifter kommer vara att stanna i nuet och lyssna på min hörna.

Avslutningsvis berättade Back att hon har förhoppningar om att gå flera matcher innan årets slut.

Det hoppas jag verkligen på! Så länge jag är skadefri skulle jag mer än gärna gå 1-2 matcher till i år. Jag är redo och vill få snurr på karriären på riktigt nu, detta blir starten på ett nytt kapitel.

Fight Club Rush 17 drar igång 15:15 på lördag den 9 september. Här kan läsaren hitta biljetter inför den kommande galan.

The post Exklusiv intervju: Nina Back inför Fight Club Rush 17 – ”Har haft maximal otur” appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela