Kimura tog kontakt med svenska proffsboxaren Otto Wallin för en intervju. Nya matcher, träning med Derek Chisora och mycket annat kom på tal.

Otto Wallin påväg tillbaka

En av sveriges främsta boxare är tungviktaren Otto Wallin. Men på senare år har han försvunnit lite från rampljuset. Trots fortsatt aktivitet har han hamnat i skymundan av andra svenska kampsportare. Kimura tog kontakt med honom för att få en uppdatering kring 32-åringens karriär.

Efter sitt uppmärksammade möte med Tyson Fury fick boxningsvärlden upp ögonen för Otto Wallin. Han presterade över allmänhetens förväntningar och gick tiden ut mot världsstjärnan. Sedan dess har han gått fem matcher, varav alla slutat med vinst. Men trots det har han inte hunnit med allt han själv velat. Till oss berättade han att de två senaste åren varit tuffa när det kommer till att fixa matcher mot bra motstånd.

Jag har haft det lite tufft nu dom senaste, ah iallafall två åren med att får riktiga matcher.

På sin Instagram laddade han upp ett inlägg där han skrev att nyheter kring en y match kommer inom kort. Han kunde inte avslöja motståndaren ännu men berättar att han fått riktigt bra träning och ser fram emot att få kliva in i ringen igen. Han förklarar att en vinst kan öppna upp för många möjligheter framöver.

Jag har jobbat hårt under den här tiden där jag inte kunnat få dom här bra matcherna. Men det känns väldigt bra nu, jag har fått riktigt bra träning inför den här matchen. Bra med sparring, bra allting.

Han tror att det kommande året bär med sig flera spännande saker och berättar att han ser fram emot att ta del av det.

Jag ser fram emot det och det här kommande året.

Tränade med Derek Chisora i London

Wallin är bosatt i New York, där tränar han på Méndez Gym. Men ifjol åkte han enda till London för att Derek Chisora. Chisora är veteran inom sporten och har mött flera generationers mästare såsom Wladimir Klitschko samt Tyson Fury.

Tiden där var lärorik berättar Otto, som var där i cirka två veckor för att träna och sparras.

Det var bra när jag var och sparra med Chisora. Jag var där i ungefär två veckor. Det är alltid bra erfarenhet att sparra med andra bra tungviktare.

Det var en bra erfarenhet, men jag har också mycket bra sparring här i New York.

Har bett om ett returmöte med Tyson Fury

För ungefär fyra år sedan klev Otto Wallin in i ringen med Tyson Fury. En match många såg som blotta uppvärmningen för ”The Gypsy King”. Men när gonggongen ljöd och första ronden var igång så hände något. Wallin var inte där för att förlora. Svensken kunde vid flera tillfällen skapa problem för mästaren, något flera toppboxare tidigare haft problem med. I rond tre lyckades Otto hitta in med en överhandshöger som öppnade ett rejält jack över Fury’s öga. Trots flera fina stunder, där han bland annat lyckades skaka Fury rejält i sista ronden, var den brittiska mästaren för mycket för honom och kunde i slutändan plocka hem en seger via domslut.

På sin Instagram har Wallin bett om ett returmöte mot Fury. Bland annat reagerade han på att tidigare nämnda Derek Chisora fick ett returmöte mot Fury efter att ha blivit avslutad i deras första match. Detta till skillnad från otto som gick tiden ut.

Jag tror att om jag skulle möta Fury igen så, jag tycker att jag har blivit bättre. Jag har fått mer erfarenhet såklart sen jag mötte honom. Och att vi gick tolv ronder då betyder såklart mycket för mig för jag kan se vad jag var bra på och vad jag ska bli bättre på. Det tror jag att jag skulle kunna ta med mig om vi skulle mötas igen.

Wallin är idag rankad nia på The Ring’s globala lista (oavsett organisation) över tungviktare.

Tycker till om fenomenet kändisboxning

Boxningen so sport har på senare år fått ett stort uppsving i popularitet. Bland annat för de många färgstarka boxare som nått toppen, men även för det debatterade fenomenet ”kändisboxning”.  Med figurer som KSI, Logan och Jake Paul har folk med ursprungligt kändisskap från utanför sporten börjat anordna stora event där de gör upp i ringen. Åsikterna om detta skiljer sig rejält från person till person, men många etablerade utövare har uttryckt sig negativt kring trenden. Vissa menar till och med att det förlöjligar sporten.

Otto har inte så starka åsikter om kändismatcherna. Utan kan istället se både för- och nackdelar. Till exempel menar han att de bidrar till ett ökat intresse för boxning, något han tycker är positivt.

Jag har inte så mycket emot dom här kändismatcherna. Jag själv kollar inte på dom men om andra vill se på det har jag inget emot det. Jag tror att dom kan locka nya fans till boxningen. Det tror jag faktiskt. Och de kan få mycket nya ungdomar att börja boxas och det tror jag bara är bra isåfall.

Där det börjar skära sig lite för honom är hur mycket fokus som läggs på presskonferenserna och alla de mediastunt som leder upp till de faktiska matcherna.

Men det är väl en sak jag inte gillar, när dom – dom går lite för långt på presskonferenser och allting runt omkring när dom ska slåss och bråka.

Det är väl det enda jag har lite svårt för, att dom förlöjligar boxningen lite grann.

Hjälper till att fostra hundar utan hem

På sidan av sporten har Otto hittat en passion i att hjälpa hemlösa hundar fostras innan de får ett nytt hem. Det funkar så att hundar som inte har någon ägare oftast tas in till ett djurhem. Där stannar de en bestämd tid innan de måste avlivas. Otto har de senaste åren tagit in hundar som dessa för att fostra och ge dom ett tillfälligt hem innan de kan få en permanent ägare.

Han berättar att det hela började när han i New York hittade ett statligt finansierat hundhem som gjorde det möjligt för människor att hjälpa djur utan ägare. Han hade aldrig tidigare haft en hund men förklarar att kärleken för dom länge funnits hos honom.

Jag har alltid tyckt om hundar men har aldrig haft en hund själv. Men nu här i New York har jag hittat ett djurhem som egentligen är styrt av staten då här i New York. Dom tar in alla djur som kommer dit. Som kan inte säga nej till några så det är alltid överfullt och dom behöver ju folk som kan hjälpa och få ut hundarna och alla andra djur. Annars riskerar de att bli avlivade på grund av att det inte finns plats helt enkelt.

Jag tycker att det har varit kul. Man kan ha en hund ett tag, hjälpa den, se till att den får ett bra hem och hjälpa dom att inte bli avlivade. Det känns väldigt bra faktiskt.

The post EXKLUSIVT: Otto Wallin berättar om sin framtid inom boxningen appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela