Nyheter


FCR 17: Bajo avslutar tuffa finnen via TKO – utmanar ”Bane”!

Publicerat 9 september, 2023

By Sofia Gembel

Foto: FCR Instagram, Marijo MGfotoHuvudmatchen på Fight Club Rush (FCR) 17 ägde precis rum på Fyrishov Arena i Uppsala. Det var ett catchviktmöte mellan finske Toni Lampinen och den explosiva skåningen Christopher Bajo

Huvudmatchen började med att de hittade distansen mellan varandra. De delade ut en del slagväxlingar, sparkar och knän. Bajo visade upp sina kvaliteter från hans thaiboxningsbakgrund med flera fina knän och armbågar. 

De följde upp med grappling mot gallret och matchen togs sedan ner på mattan där vi fick se brottning med Lampinen i topposition.

Andra ronden började med grappling mot burens galler, som Bajo snabbt tog sig ur, för att sedan följa upp med flera vassa armbågar. Lampinen började se något yr ut och Bajo fortsatte gå på hårt med slagkombinationer som resulterade i att domaren stoppade matchen med Bajo som matchens vinnare via TKO 51 sekunder in i andra ronden. 

Medan det inte är helt uttalat fanns det en stor risk att vinnaren mellan Bajo och Lampinen hamnar nära en titelchans. 

I intervjun efter matchen kallade Bajo ut Andreas ”Bane” Gustafsson som kom in i buren, där han mötte Bajo ansikte mot ansikte. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Två underhållande avslutare 

Bajo, svensk mästare i thaiboxning, har pendlat mellan både MMA och thaiboxning och är extremt populär inom bägge. I MMA har Bajo slagit bland andra Ahmadi och även Abdallah Habib. Bajos senaste MMA-match var en submissionförlust mot Souhil Tahiri

Lampinen är en finsk avslutare med rötterna i thaiboxning men som även är känd för sin giljotin – som han avslutat flera motståndare med. Svenska och internationella fans lärde dock bäst känna Lampinen efter det oförglömliga blodbadet i mötet med Andreas Gustafsson

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vad tyckte du om Toni Lampinen vs Christopher Bajo? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget FCR 17: Bajo avslutar tuffa finnen via TKO – utmanar ”Bane”! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela