FCR 17 går av stapeln den nionde september och redan nu har flera spännande matcher annonserats för galan.

Renato Vidovic vs. Jonny Touma

Om flugviktstiteln ser vi Renato Vidovic möta Jonny Touma. Vidovic gick senast match mot Amir Malekpour på FCR 16, men matchen fick avbrytas efter att en sistnämnde råkat peta honom i ögat. Något som ledde till en storm svullnad vilket fick läkarna att stoppa matchen. En stor besvikelse för vad som skulle bli en match att kröna viktklassens mästare. Nu kliver istället Touma upp för att göra upp med göteborgstalangen.

Vidovic kommer från Fighter Centre och har under de senaste åren lyckats samla på sig fyra raka vinster, med den enda förlusten i debuten.

Touma kommer från en förlust via diskvalificering på UAE Warriors. Innan det besegrade han Safiullah Husseini på FCR 13.

Toni Lampinen tillbaka efter blodbadet

På FCR 16 fick vi ta del av en legendarisk match då Andreas ”Bane” Gustafsson mötte Finlands Toni Lampinen i vad som kom att bli ett blodigt krig. Matchen har uppmärksammats internationellt och har nästan 100 000 visningar på UFC Fight Pass youtubekanal.

Nu är Lampinen tillbaka på bollen och möter Sveriges Christian Stigenberg. Den sistnämnde har ett samlat matchfacit på fyra vinster och två förluster.

Preliminärt matchkort

Renato Vidovic vs. Jonny Touma (titelmatch)
Toni Lampinen vs. Christian Stigenberg
Ali Yazbeck vs. Shoeb Akrami
Nabbe Malki vs. TBA
Raymond Johansson vs. Dimitris Dimitriadis

The post FCR 17: Preliminärt matchkort – hajpad titelmatch bokad appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela