Nyheter


Fernando Flores öppnar upp inför Battle of Botnia: ”Det har jag försökt att göra vart jag än åker”

Publicerat 25 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage, Andres ViraccaPå lördag kommer Luleå Energiarena att agera platsen för återkomsten av norrländsk MMA då Battle of Botnia 7 äger rum med den älskade svenske publikfavoriten Fernando ”El Toro” Flores (10-11) i den delade huvudmatchen! 

Flores har ständigt befunnit sig i många av de största matcherna i svensk MMA och har tagit sig an stigande stjärnor som Tobias Harila oh Felipe Lima. I sitt senaste framträdande tog Flores sig an den obesegrade supertalangen Alexander Lööf

Oddsmakarna hade Lööf som storfavorit – något som verkligheten inte speglade. Medan Lööf vann den första ronden tog Flores över i den andra och pressade framåt intensivt i den tredje. 

Just när det såg ut som att Flores var på väg mot en skräll så blev han träffad av ett hårt knä som öppnade upp ett sår. Lööf använde medvinden för att vända på matchen och kammade hem en seger på domslut. 

39-årige Flores har aldrig slutat ta lärdomar från alla sina matcher och den trenden fortsatte efter mötet med Lööf. 

– Att jag fortfarande kan ta emot hårda smällar, säger Flores till Maximum Sports med ett skratt. Men att vara rörlig och inte fastna framför min motståndare utan att slå några slag [var något jag tog med mig från matchen].

Även om Flores är från Umeå så är Luleå så nära hemmaplan han kan komma just nu. Han välkomnar den erfarne brasilianaren Willian Valentim till Battle of Botnia. 

Valentim må vara tio år yngre än Flores, men har en fightingstil som ”El Toro” är väl bekant med. 

– Han har en gammalt shooto box stil som många brasilianska utövare hade förut. Men utav det jag har sett är han väldigt framåt och har en offensiv grappling när han blir nedtagen.

Flores må ha en något annorlunda stil men något bägge latinamerikanerna har gemensamt är den offensiva, aggressiva stilen där de pressar framåt – vilket bäddar för underhållning. 

”Visualiserar en hård, tuff match”

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Valentim går sällan till domslut – både i vinst och förlust. Sist brasilianaren tävlade mötte han den forne UFC-fightern Khalid Taha, Valentim fick se sig besegrad via TKO men mötte en onekligt skicklig motståndare. 

Flores förväntar sig ett äkta krig då båda är ivriga för att ta sig tillbaka till vinstkolumnen. 

– Jag visualiserar en hård, tuff match , då vi bägge vill ta hem vinsten eftersom vi kommer från förluster.

Det finns en god anledning till varför Flores blivit en av Sveriges mest älskade MMA-fighters. Han tar sig an de tuffaste utmaningarna, visar respekt till alla inblandade och lämnare allt i buren. 

Vart han än går får hans fansens jubel med sig och om det är något ställe där publiken kommer få taket att lyfta så är det på Battle of Botnia 7 i Norrland. 

– Jag tror att denna match kommer bli tempo fylld och jag vill så klart bjuda publiken i Luleå på olika tekniker. För jag vill så klart att folk ska tycka det är roligt att komma och se MMA. Att människor väljer att aktivt se galor som kommer upp i deras stad för att stötta svenska MMA. Det har jag försökt att göra vart jag än åker och tävlar.

Med en sådan inställning är det inte konstigt att Flores har fans vart han än åker i Sverige. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Fernando Flores på Battle of Botnia 7?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Fernando Flores öppnar upp om fightingfilosofin: ”Det har jag försökt att göra vart jag än åker” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela