Nyheter


Fight-Life 12 – Pezhman Seifkhani vill ta tungviktstiteln
”Jag slår alltid för att skada”

Publicerat juni 1, 2023

By Philip Dersén

Det var i mars månad som Pezhman Seifkhani råkade ut för sin första förlust i karriären. Utmanaren Awadh Tamim chockade hela Örebro när det var han som snodde åt sig det svenska bältet i tungvikt. Nu är Fight-Life promotions tillbaka med en ny gala i Örebro. På lördag är det återigen tungviktstitel på spel när Seifkhani går upp mot Tamim i returmatchen. Ny proffsgala i Örebro 

Efter att det så sent som förra helgen anordnades ABP Fight Night 9 nere i Malmö, är det nu på lördag dags för en ny gala med proffsboxning. Det är proffsstallet Fight-Life som återvänder till Örebro med sin tolfte gala, efter det att de anordnade en liknande gala i mars månad.

Grundaren av Fight-life är tränaren och förre detta proffsboxaren Kamran Kabinejad. När jag pratade med Kamran inför galan, var han optimistiskt inställd. 

-Jag ser verkligen fram emot showen och det ska bli så kul att se mina boxare gå upp i ringen igen. 

Upplägget för galan är så som den svenska promotorn brukar lägga upp det. Med ett gäng lovande amatörer under förmatcherna följt av de avslutande matcherna som är professionella. 

 –  Det blir 7 amatörmatcher där Örebro-boxare kommer ställas mot boxare från Bk Ringen (Jönköping) och Bk Rapid (Västerås). Därefter så kommer Paolo Magui från Team Fightlife ställas mot Senad Karic från Bosnien, innan Pezhman Seifkhani går huvudmatch mot Awadh Tamim. 

Magui stöter på rutinerat motstånd

Paolo Magui är Jönköpingsboxaren som gjorde proffsdebut på sin hemmaplan under hösten 2021. Sedan dess har han tagit 5 segrar hemmahörandes i lättviktsdivsionen. Efter två tuffa och jämna matcher som båda gått tiden ut, ställs han nu mot meriterat motstånd. Bosniern Senad Karic har gått hela hela 23 matcher som proffs och lär försök göra allt i sin makt för att ge Magui hans första förlust i karriären. 

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 
Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

 

Seifkhani söker revansch

Bakom tungviktsstjärnan Otto Wallin har det varit Pezhman Sefikhani som regerat i viktklassen på svensk mark. Pezhman som är hemmahörandes i Örebro har varit med och byggt upp Fight-Life promotions de senaste åren och bjudit på flertal fina knockouts på deras galor. När de nu anordnar sin tolfte gala, är det ännu en gång med Pezhman Seifkhani som det stora dragplåstret. Efter en proffskarriär med idel segrar och imponerande prestationer, åkte Pezhman på en chockartad förlust tidigare i år. 

I matchen om det vakanta svenska tungviktsbältet blev han nerslagen och stoppad av Awadh ”Big Brother” Tamim.  Efter TKO-förlusten i den tredje ronden, ska nu Pezhman försöka ta bältet från mästaren. Han menar själv på att han den här gången har haft en helt annan uppladdning. 

– Träningen har fungerat jättebra, eftersom att jag har hittat hungern igen. Inför förra matchen så hade jag mycket skador och knappt någon motivation. Men nu har vi satsat rejält på både konditionsträning och sparring. 

Pezhman berättar dock att han trots sitt nya upplägg, har samma strategi som tidigare för att ta hem segern i ringen. 

– Min strategi är alltid densamma, att slå för att skada. Men den här gången är jag även redo för 8 hela ronder. Även om jag inte tror att det kommer gå så långt. 

Han tvekar inte heller länge när jag ställer frågan vad fansen kan förvänta sig av returmatchen nu på lördag. 

– Fansen vet redan hur det ser ut när jag boxas. Det finns ingen som inte åkt ner under mina matcher och så ska det fortsätta. Jag kommer ha exakt samma mentalitet som inför mina tidigare matcher, den enda skillnaden är att jag nu är ännu hungrigare och bättre tränad. 

Sänds på Nerikes Allehanda

För den här galan har Fight-Life Promotions lyckats få till ett avtal med tidningen Nerikes Allehanda för sändningsrättigheterna. NA kommer att sända galan från 13.00 på lördag och det som krävs är en prenumeration. Länken till sändningen hittar ni här

För de som är på plats i Örebro så finns fortfarande biljetter att köpa till galan som går av stapeln inne på Tegelbruket. Biljetter hittar ni på Fight-Lifes hemsida

Fullständigt matchkort:

Proffsmatcher: 
Svenska titeln i tungvikt: Awadh Tamim (C) vs. Pezhman Sefikhani
Lättvikt: Paolo Magui vs. Senad Karic
Amatörmatcher: 
71 kg: Mahdi Ahmadi vs. Pontus Häll 
71 kg: Zander Bergsten vs. Tim F. Korhola
70 kg: Akram Mohamed vs. Naser Ahmsafi
63 kg: Erik Pukshlis vs. Kevin Vårstrand 
57 kg: Rafael Dogonson vs. Joseph Jama 

ANNONS

Inlägget Fight-Life 12 – Pezhman Seifkhani vill ta tungviktstiteln ”Jag slår alltid för att skada” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela