Nyheter


Finske talangen Brayan Aspegren om svenske favoriten: ”En lång jävel men inget speciellt”

november 13, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Manuel Sein, Patrik PerssonI slutet på månaden kommer en finnkamp utan dess like äga rum på Fight Club Rush (FCR) 18 när finske Brayan Aspegren (1-0) tar sig över den bottniska viken för ett möte med svenske Ebrima Faal (1-2).

Aspegren är en före detta representant av det finska MMA-landslaget men en bakgrund i boxning. Han har meriterade segrar över fighters som Kirill Andreev och gjorde en storslagen entré som proffs i maj i år med en dominant vinst över Davit Gujejiani.

Inför sin första match i Sverige verkar Aspegren knappast särskilt imponerad av den svenske publikfavoriten Faal. 

– Han är en lång jävel, men inget speciellt, berättar Aspegren för Maximum Sports. 

Faal kommer senast från en vinst som näst intill definierat detta stadiet av hans karriär. På FCR 16 ställdes Faal mot Nabbe Malki och vann via förödande knockout tidigt i den första ronden. 

Återigen är Aspegren iskall gällande sin motståndares prestationer. 

– Det var ett turslag. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Har mött riktigt läskiga killar”

Det nordiska derbyt å FCR 18 blir Aspegrens debut i mellanvikt. Tidigare har han enbart tävlat i högre viktklasser, främst lätt tungvikt. 

Just Aspegrens vana vid att möta fysiskt större motståndare ser han som en av sina fördelar. 

– Min största styrka är min erfarenhet och att jag kommer från lätt tungvikt och har mött riktigt läskiga killar. Nu har jag gått ner i vikt så jag känner mig stark och snabb. 

Efter den framemotsedda drabbningen utlovar Aspegren att fansen på plats i Västerås Arena kommer skrika efter att se den kraftige finnen igen. 

– Min unika stil kommer stanna i svenskarnas tankar.

Oddsen har ännu inte släppts för matchen men en sak går i stort sett att garantera: att det lär smälla rejält när Aspegren och Faal ryker ihop. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur slutar Brayan Aspegren vs Ebrima Faal?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Finske talangen om svenske favoriten: ”En lång jävel men inget speciellt” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela