Nyheter


Flera svenska fighters bokade för match på Carelia Fight 17 i Finland – nästa vecka!

Publicerat 3 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan Romare, Patrik ”Ginger Lives Matter” PerssonDen finska MMA-galan Carelia Fight 17 äger rum lördag den 14 oktober nästa helg och hela tre svenskar är inbokade för eventet! 

Det är Örebro Fight Gyms Sebastian Palacio Gomez och Addis Saljevic samt Hammarö Fight Clubs Anton Ringvall – som tävlade senast förra helgen – som är officiella för galan! 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Vann på TKO – tillbaka två veckor senare

Palacio Gomez är svensk MMA-mästare samt den enda fightern som har slagit Göteborgsfenomenet Alexander Håkansson. Han har också besegrat Ola Jacobsson och Kevin Engstrand

Örebrofightern ställs mot Yvan Kasongo som har vunnit de finska MMA-mästerskapen och har representerat det finska MMA-landslaget flertalet gånger. 

Saljevic (0-4) är en erfaren fighter som bland annat har mött Khamzat Chimaev inom A-klass-MMA. Han har också vinster över Danijel Grbic och Max Karlsson samt erfarenhet i det svenska MMA-landslaget. Som proffs söker Saljevic fortfarande sin första vinst med förluster mot fighters som Robin Enontekiö och Kirill Andreev

Finske Romeo Thanveera står för motståndet och gör sin professionella debut i lätt tungvikt. Han är finsk mästare 2020 och har ett matchfacit på 1-1 i den finska topporganisationen CAGE.

Ringvall är en av Sveriges mest erfarna amatörer med vinster över Viktor Mangs, Saikhan Sulimanov, Abdullah Ali Amer och Wahid Jarrah med flera. I helgens Wolf Fight Promotion 8 besergade han Awat Kohzadi via TKO i den tredje ronden. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vad tror du om svenskarnas chanser på Carelia Fight 17? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Flera svenska fighters bokade för match i Finland – nästa vecka! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela