Nyheter


Flugviktaren Rohulla Yousofi rasar – kräver titelmatch i FCR: ”Orättvist”

Publicerat 11 september, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan Romare, Patrik ”Dana Orange” PerssonFight Club Rush (FCR) 17 gick av stapeln i helgen i Uppsala och medan eventet i sig var extremt underhållande så saknades den tilltänkta huvudmatchen. Nu anser flugviktaren Rohulla Yousofi (3-2) att han bör få nästa titelchans i flugvikt – men det är inte organisationens plan. 

Renato Vidovic (4-1) missade vikten inför mötet med Jonny Touma om den vakanta flugviktstiteln och hade inte heller sitt tävlingskort. Den tilltänkta huvudmatchen fick därför ställas in men eftersom Touma hade gjort allt han skulle och blev därför tilldelad bältet och kröntes som mästare. 

Liknande har gjorts tidigare i exempelvis UFC där fighters som Ronda Rousey, Jose Aldo och Dominick Cruz blivit instiftade som mästare utan att ha gått titelmatch. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Jag borde faktiskt köra om bältet”

Nu planeras Touma göra sitt första titelförsvar mot just Vidovic på FCR 18 den 25 november. Det är ett besked som delar många inom MMA-Sverige och Yousofi, som besergade Zoran Milic på FCR 16 för att säkra sin plats som näst på tur för titeln är minst sagt missnöjd. 

Yousofi tog till sociala medier för att uttrycka sin frustration över situationen. 

– Alla i Sverige vet vem som flugviktskungen är, jag borde faktiskt köra om bältet nästa gala för att jag var nummer one Contender för bältet. Jag fick inte chansen att köra om bältet bara på grund av att en professionell fighter som kallar sig bäst i Sverige har missat vikten plus inte hade matchkort med sig och han fick chansen igen att köra om bältet…. orättvist är det.

Från ett rankingperspektiv är FCR:s beslut dock förståeligt. Touma och Vidovic är de två högst rankade flugviktarna i norden enligt Tapology, medan Yousofi är rankad på åttondeplats. 

Vissa fans har föreslagit att Yousofi bör vara reserv för matchen ifall Touma eller Vidovic missar vikten eller inte lyckas. Det återstår att se hur Yousofi faller in i titelbilden längre fram. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Borde Rohulla Yousofi vara näst på tur för flugviktstiteln i FCR? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Flugviktaren rasar – kräver titelmatch i FCR: ”Orättvist” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela