Nyheter


Forne mästaren Robert Whittaker dementerar påståendet om Khamzat Chimaev: ”Jag har väntat”

Publicerat 4 april, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezUFC:s forne mellanviktsmästare Robert ”The Reaper” Whittaker menar på att han inte alls har erbjudits en match mot den svenske ångvälten Khamzat Chimaev

Det var i februari i år som Khamzat tog till sociala medier för att utmana australiensaren Whittaker. Sedan dess har Whittaker öppnat för att möta Khamzat, bland annat i samtal med Submission Radio

Sedan dess har det förekommit rykten och påståenden om att Whittaker ska ha tackat nej till en match mot Khamzat – något den australiensiske toppfightern nu dementerar i samtal med MMArcade

– Någon sa att [Khamzat] Chimeav erbjöd mig en match och att jag nekade den, jag erbjöds aldrig en match mot Chimaev, sade Robert Whittaker. Och Det är det, det är allt. Jag har inte blivit erbjuden en match. 

– Jag har bara väntat och tänkte typ att visst jag kunde ha bett om någon under tiden. Liksom, jag har pratat med UFC och frågat vad som händer. Det som har kommunicerats är ”låt oss vänta och se vad som händer med denna titelmatchen.” Jag har inte fått något slags skriftligt kontrakt som bett mig möta Chimaev då eller då, det är inget som har presenterats för mig. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Mellanviktstiteln på spel i helgen 

Whittaker förlorade sin mellanviktstitel via knockout mot Israel Adesanya på UFC 243 i oktober 2019. Australiensaren radade sedan upp tre raka segrar över respekterat motstånd som Jared Cannonier för att säkra en ny chans på titeln. 

Returmatchen mot Adesanya var betydligt jämnare och gick tiden ut. Whittaker förlorade ett jämn och omdiskuterat enhälligt domslut där vissa fans anser att ”The Reaper” vann. 

Sedan dess har Whittaker återvänt till vinstkolumnen med en mästerlig seger över Marvin Vettori

Khamzat verkar dock vara på väg upp till mellanvikt vilket mycket väl kan öppna för ett framtida möte mellan han och Whittaker. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Robert Whittaker och Khamzat Chimaev möts i framtiden? 

ANNONS

Inlägget Forne mästaren dementerar påståendet om Khamzat: ”Jag har väntat” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela
Generated by Feedzy