UFC hävdade att vid helgens gala att matchkortet bjöd på en debut från den förste kamerunske fightern i organisation någonsin. Detta är inget som UFC:s tidigare mästare, fransk-kameruniern Francis Ngannou tagit med ro.

Francis Ngannou sågar UFC för att raderat kamerunier från dess historia

UFC har anklagats många gånger under åren för att skrivit om deras historia och ignorerat det förflutna. Många pionjärer och framstående profiler från UFC:s första år har sågat organisationen för att strunta i att presentera att det fanns en tid innan Zuffa och Dana White började styra skeppet. Under dessa år fanns det en del bedrifter som överglänst det som senare fighters uträttat.

Nyligen så marknadsförde UFC helgens match mellan A.J. Dobson och Tafon Nchukwi som den första matchen i organisationen med en kamerunier. Faktoiden hävdades av produktionsteamet när fightern gjorde sin walkout. Faktafelet har lett till kritik från Nchukwis landsmän.

Många fans påpekade att et uppenbara i att tungviktsmästaren Francis Ngannou, som gav upp sin titel så sent som i år, också kommer från Kamerun. Inte ens han är dock den förste kameruniern i UFC. Ngannou valde att såga sin tidigare arbetsgivare för att de även ignorerat Rameau Thierry Sokoudjou som gick tre UFC-matcher mellan 2007 och 2008:

Thierry Sokoudjou was the first Cameroonian in the UFC. I was second. Don’t let them lie and erase history ”

Ngannou visade i och med detta ödmjukhet i att till skillnad mot UFC inte skriva om historien och radera Sokoudjous sejour i organisationen. Detta trots att många fans verkar tro att Ngannou var den förste kameruniern. Många undrar nu om UFC genuint gjorde ett misstag eller medvetet hävdade faktafelet.

The post Francis Ngannou anklagar UFC för att ”raderat” hans ursprung appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela