Kvällens huvudmatch är mellan forne UFC-mästaren Francis Ngannou och världsstjärnan Tyson Fury. Läs om matchen nedanför.

Från MMA till boxning

Det är många som följt Francis Ngannou sedan han lämnade UFC. Det var allmänt känt att deras relation var allt annat än friktionsfri. Ngannou ville inte bara få bättre betalt, utan gick in i förhandlingarna med krav om ökad lön för flera fighters i kontrakt med UFC. När de inte kunde samsas valde Ngannou att lämna och söka sig till en ny organisation.

Det tog månader, men till slut gick PFL ut med att de signerat ”The Predator”. Hos dom kunde han inte bara slåss i buren, utan tilläts även ta klivet in i ringen. Något han länge velat göra. Redan under sin tid i UFC börjades det prata om en match mot Tyson Fury.

Ikväll är det dags. Ngannou möter Tyson Fury i en fullt professionell boxningmatch. Se matchreferat och resultat från mötet nedanför.

Tyson Fury vs. Francis Ngannou

Rond 1

Fury går direkt in och skickar en höger. Ngannou intar mitten, försöker skicka en rak höger. Fury rycker och fintar, försöker lirka fram ett misstag från forne UFC-mästaren. Fury hittar in med jabben, växlar mellan kropp och huvud. Ngannou skickar några jabbar men Fury rör sig enkelt ur vägen. Ngannou med en fin jabb i kroppen på Fury. Ngannou får Fury att backa upp mot burrepen, Ngannou med en fin krok mot kroppen. Fury får in en fin slagkombo som tar hårt, men Ngannou klarar sig utan att visa någon märkbar skada.

Rond 2

Ngannou öppnar med en jabb mot kroppen. Fury svarar, men går högt. Ngannou försöker hitta in med högern, men Fury rör sig fint ifrån slagen. Ngannou hittar in med en vänster som sitter fint. De två hamnar i clinch och Ngannou lyckas få in några korta uppercuts. Fury pumpar på med jabben, byter stance, prickar Ngannou med en högerkrok. Ngannou svarar med att byta stance han med. Fury går in och clinchar, detta upprepar han efter en följd av några snabba slag.  Fury har ett litet jack på pannan.

Rond 3

Ngannou lyckas faktiskt finta fram lite reaktioner från Fury, prickar med en vänster. Fury lyckas inte riktigt få in sina tekniker. Han lyckas främst in med jabben, men på nära distans är det jämnt, om inte en liten fördel Ngannou. Fury går in nära inpå utan att grdera sig. Ngannou hittar en fin vänster och sänker Fury. Fury går ner på marken och domaren räknar.

Rond 4

Ngannou hittar in med en fin höger. Fury ser lite tagen ut, hittar inte riktigt in i sin rytm. Återigen går Fury in utan att riktigt gardera sig, han lägger sin vikt på Ngannou som hamnar mot repen. Ngannou missar precis med en höger. Fury med en fin kombination. Fury med två slag som sitter bra. Ngannou försöker svara men nu är Fury den mer aggressiva av de två. Fury börjar hitta sin jabb igen, rör sig mer än i förra ronden.

Rond 5

Fury med en fin höger, lyckas kontra Ngannou som blev lite vårdslös. Fury skickar jabben gång på gång. Växlar mellan krok och raka slag med sin främre hand. Fury med en laddad höger, men Ngannou lyckas precis komma undan. Återigen en höger från Fury, men Ngannou lyckas gardera sig. Fury får ut en större volym, men blir prickad av en uppercut från Ngannou. Jabb från Fury. Fin ett-tvåa från Fury, sitter mitt i prick. Ngannou börjar se lite trött ut.

Rond 6

Fury börjar med att jabba, ser snabb och pigg ut. Ngannou lyckas dock läsa av hans rytm lite, men Fury är helt enkelt för snabb. Han skickar rätt slag vid rätt tillfälle, men hinner inte riktigt med. Fury står på avstånd och fortsätter jabba. Fury med en höger.

Rond 7

Ngannou lyckas få in en rak höger. Fury fintar, rycker och petar ständigt med jabben. De clinchar och Ngannou prickar med ett par uppercuts. Just i clinchen verkar Ngannou ha övertaget. Fury rusar in, skickar några slag men tappar balansen när han kolliderar med Ngannou. Ingen räkning då det inte var ett slag som fick honom att ramla.

Rond 8

Fury kontrar Ngannou med en höger. Ngannou får in två raka högerslag som sitter rejält. Fury lägger mycket kraft bakom slagen nu, skickar bland annat en uppercut som han hittat in med ett par gånger. De clinchar och igen prickar Fury med några uppercuts. Ngannou går på offensiven, med en aggressiv slagserie. Fury ser skakad ut, han tar emot mycket stryk och lyckas inte riktigt svara med något. Ngannou med ännu en kombination. Fury ser lite slarvig ut.

Rond 9

Fury börjar jabba igen. Trots att Francis andats med öppen mun i flera ronder ser han fortfarande ut att ha energi kvar. Han är med i matchen och hittar in med flera hårda träffar än Fury. Fury med en fin jabb, missar precis med en höger. Nu ser Fury ut som han brukar, hoppar fram och tillbaka, snabb snärtig jabb.

Rond 10

Sista ronden. Fury måste hitta avslutet för att stå säker. Samtidigt är det Ngannou som står för offensiven. Fury jabbar, men gör inte mycket mer just nu. Ngannou skickar mest hårda ettor, men är den som går fram mot en passiv Fury. De sätter varsin höger.

Resultat

Tyson Fury besegrar Francis Ngannou via delat domslut) (95-94, 93-96, 94-95)

The post Francis Ngannou IMPONERAR mot Tyson Fury – ”Han hade tur” appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela