Nyheter


Francis Ngannou nära att skriva på för UFC-konkurrenter

Publicerat 16 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezEfter att ha lämnat UFC under dåliga omständigheter är nu den forne tungviktsmästaren Francis Ngannou redo för att skriva kontrakt med två av de största konkurrenterna: PFL och ONE Championship!

Det var Ngannou själv som meddelade nyheterna via The MMA Hour. Hans nästa match lär vara i boxning, mot en ännu onämnd motståndare, därefter blir det antagligen PFL eller ONE. 

– Jag har tagit ett beslut, berättade Ngannou. Utan att ha gjort en deal ännu, så vet jag vad mitt nästa drag kommer bli.  Jag vet att jag vill boxas härnäst och efter det kommer jag tävla i MMA. Jag kommer skriva på för en MMA-organisation. Just nu har jag inte tagit det beslutet. 

– PFL och ONE FC [är alternativen] just nu, vi är väldigt nära, säger Francis Ngannou. Vi får se. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Återvänder aldrig mer till UFC

Trots att han blev en av de mest populära fighters i UFC så har Ngannou varit på dåliga termer med organisationen samt dess vd Dana White

Ngannou var missnöjd med sitt kontrakt och ville ha mer självständighet och möjlighet att äga sitt egna varumärke. Detta ledde till att han slutligen tackade nej till ett stort kontrakterbjudande från UFC – ett av de största någonsin. 

Den redan dåliga relationen mellan Ngannou och White besudlades totalt och partner skildes åt totalt. 

Ngannou har dock fått ett flertal erbjudanden och oavsett vart han hamnar lär han bli en av de största värvningarna som hans framtida organisation har gjort. Utifrån var Ngannou säger så finns det dessutom bra ekonomiska möjligheter för honom.

– Jag kommer göra vad jag gör och det som gör det intressant, givetvis finns det bra pengar där nere, men dealen är också mer av ett partnerskap, vilket känns bra för mig, säger Ngannou. Det är annorlunda, det känns annorlunda. 

Uppenbarligen är det mer som tilltalar Ngannou än endast pengarna. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Borde Francis Ngannou skriva på för PFL eller ONE? 

ANNONS

Inlägget Francis Ngannou nära att skriva på för UFC-konkurrenter dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela